Crna kronika
NESREĆA KOD EURODOMA

U sudaru dva auta
oštećen i stup semafora
Objavljeno 18. siječnja, 2017.

OSIJEK

Prometna nesreća koja je za posljedicu imala materijalnu štetu na vozilima dogodila se u srijedu oko 9 sati na križanju Vukovarske i Istarske ulice u Osijeku, u blizini Eurodoma. Nakon sudara Opela Zafire i Volva S40D, ispod poklopca motora Opela počelo se dimiti pa su pozvani osječki vatrogasci koji su dobili poziv u pomoć u 9.22 sata.

- Tri minute nakon poziva došli smo na mjesto intervencije. Vlasnici vozila već su s pomoću aparata počeli gasiti ispod haube automobila koji se nakon sudara počeo dimiti. Otvorili smo poklopac motora vozila i skinuli kleme s akumulatora. U intervenciji je sudjelovalo šest vatrogasaca koji su izišli na teren s jednim vozilom - doznajemo od Pere Čemana, zapovjednika Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek. Nakon očevida bit će poznati uzroci koji su doveli do ove prometne nesreće. Iz Policijske uprave osječko-baranjske doznajemo da u sudaru, srećom, nije bilo ozlijeđenih osoba. Nakon sudara na raskrižju, Opel Zafira, uništenog prednjeg kraja, zaustavila se na južnoj strani kolnika Vukovarske ulice, dok se Volvo đakovačkih registracijskih oznaka zaustavio nakon udarca u semafor na pješačkom prijelazu. Pukom srećom, u vrijeme sudara na pješačkom prijelazu nije bilo pješaka, pa je time izbjegnuta tragedija.

Nakrivljeni semafor je nakon udarca prestao raditi, a kućište svjetala koja su namijenjena vozačima koji dolaze iz Istarske ulice ispalo je iz ležišta i visjelo na kabelu. Zbog toga su na teren izišle i ekipe koje su sanirale štetu na semaforu.

U 24 sata, od utorka u 7 do srijede u 7 sati, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je devet prometnih nesreća, koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Četiri su se dogodile na području Osijeka, tri na području Baranje, a po jedna na području Đakova i Našica.

Sandra LACIĆ
TRAMVAJ USMRTIO PJEŠAKA

U Novom Zagrebu u srijedu ujutro poginuo je 88-godišnji pješak na kojega je naletio tramvaj, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka. Nesreća se dogodila oko 10 sati na Aveniji Dubrovnik u zoni naselja Središće, gdje je u naletu tramvaja broj 6 poginuo 88-godišnji muškarac.H

Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽRTVA INTERNETSKIH PREVARANATA

"Dionice" ga koštale 10.000 eura

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

Najčitanije iz rubrike