Regija
MINISTARSTVO DALO SUGLASNOST

Parcela za studentski dom
Objavljeno 18. siječnja, 2017.

POŽEGA

Nakon punih 18 godina postojanja Veleučilišta u Požegi, ideja o gradnji Studentskog doma sve je bliže svojem postojanju. Dobivanjem Studentskog doma, Veleučilište dobiva mogućnost upisa većeg broja studenata, posebno i iz najudaljenijih krajeva Hrvatske koji možda baš zbog smještaja i skupog boravka na studiju nisu upisivali kultni Studij vinogradarstva, vinarstva i voćarstva, po kojem su poznati, ali i ostale studije.

Upravno vijeće Veleučilišta donijelo je na sjednici održanoj 14. studenoga prošle godine odluku o kupnji građevinskog zemljišta za gradnju studentskog doma. Riječ je o zemljištu površine 3520 četvornih metara, gdje se planira gradnja studentskog doma sa smještajem za oko 100 nedomicilnih studenata. Dom će uz dvokrevetne sobe imati kuhinju, restoran, dvoranu, sobe za osobe s invaliditetom te brojne druge sadržaje prema idejnom rješenju. Za kupnju zemljišta Veleučilište je dobilo suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Inicijativu gradnje studentskog doma pokrenuo je požeški gradonačelnik Vedran Neferović, koji je obavio potrebne dogovore s Upravnim vijećem i dekanom Veleučilišta u Požegi, što je rezultiralo iskazivanjem interesa za projektni prijedlog. Parcela koju Veleučilište kupuje od grada Požege u neposrednoj je blizini gradskih bazena. Gradnja studentskog doma treba se financirati europskim novcem preko Ministarstva regionalnog razvoja.AGM Kruna

Možda ste propustili...

DO VALENSA I IZ OSIJEKA I SL. BRODA

Vikend uz glazbu, craft pivo, stare vinile, stripove

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

Najčitanije iz rubrike