Mozaik
POTVRĐENI IZVOĐAČI

Liam Gallagher otvara EXIT
Objavljeno 19. siječnja, 2017.

Jedan od najnagrađivanijih glazbenika svih vremena, osnivač i pjevač grupe Oasis, Liam Gallagher, otvorit će EXIT festival u četvrtak, 6. srpnja. Liam je uz Oasis osvojio čak 37 najprestižnijih glazbenih nagrada, a ovaj mančesterski bend koji su mediji prozvali nasljednicima Beatlesa, za samo tri godine od svog prvog, stigao je i do najvećeg rock-koncerta u britanskoj povijesti.

U čuvenoj anketi magazina Q iz 2010. godine, publika je Liama proglasila za najvećeg frontmena svih vremena. Njegov nastup na EXIT-u bit će poseban, jer će uz hitove Oasisa, Liam predstaviti i svoj prvi soloalbum koji su mediji već proglasili za jedan od najiščekivanijih u 2017. godini, a čak i Robbie Williams, nakon medijskih prepucavanja s Liamom u 90-ima, u povodu toga izjavio je: "Liam je glas generacije i soundtrack naših života. Želim mu da snimi stvarno dobar album i vjerujem da će briljirati".

Iste noći kad i Liam, još jedno ime koje puni stadione dolazi na EXIT, ali na impozantnu Dance Arenu. Njemački techno-producent Paul Kalkbrenner nedavno je nastupio pred pola milijuna ljudi ispred Brandenburških vrata, potvrdivši status jedne od najvećih zvijezda današnjice. Liam i Paul obilježit će otvaranje festivala, ali završni, veliki party, po uzoru na prošlogodišnji nastup Davida Guette, na glavnoj pozornici napravit će čovjek koji je posljednjih pet godina jedan od vodeća tri svjetska DJ-a - Hardwell. Na glavnu festivalsku pozornicu stiže i glas nove generacije, popularni 22-godišnji engleski kantautor Jake Bugg! U četvrtak, 6. srpnja, na "Main" dolazi i trio koji predvodi Alan Walker, autor hitova "Faded" i "Alone", dok će treće večeri, 8. srpnja, nastupiti i popularna hip-hop i dubstep grupa Foreign Beggars.

Subota na Areni uvijek predstavlja najveće hitmakere, a prvi u nizu je Duke Dumont, čiji su ljetne himne "Ocean Drive" i "I Got You" osvojile prva mjesta top-lista uz nominaciju za Grammy. Ove godine stiže i Robin Schulz, kojega je prošlog ljeta iznenadna bolest spriječila da doživi magiju EXIT Dance Arene. Njima će se pridružiti i mlada francuska zvijezda Kungs, a dolaze i ostali trenutačno najtraženiji predstavnici ovog žanra: Jamie Jones, Hot Since 82, Black Coffee i Recondite.

Žestoko gitarsko prašenje i ove godine isporučuje kultna metal, punk i hardcore pozornica EXIT festivala - Explosive! Čak sedam prvih bendova već je potvrdilo svoje nastupe, a ovu eksplozivnu grupu predvode čuveni njemački trash metalci Destruction, koji na EXIT festivalu nastupaju premijerno s novim albumom i istoimenom "Under Attack" turnejom koja samo u prva dva mjeseca ove godine obilazi oko 30 gradova u Europi. I legendarni britanski hardcore pankeri Discharge vraćaju se na tvrđavu s novim albumom "End of Days", a iste noći s njima nastupit će njihovi meksički pandani Acidez. Posebno mjesto u programu zauzima detroitska senzacija The Black Dahlia Murder, a dolaze i američki grindcore bend u usponu Full of Hell, britanski skate-pankeri iz grupe Darko te rumunjski black metal magovi Dordeduh, bend nastao iz kultnog Negura Bungeta. U akciji "1 karta > 4 festivala", koja će zbog velikog broja molbi fanovi biti produžena još do 30. siječnja, svi kupci ulaznice za EXIT po cijeni od 439 kn, na poklon dobit će i ulaz na ostala tri festivala, uz registraciju putem stranice exitfest.org od 1. do 28. veljače! Više informacija o ulaznicama na www.exitfest.org. T.K.

Uz hitove Oasisa, Liam će predstaviti i svoj prvi soloalbum koji su mediji već proglasili za jedan od najiščekivanijih u 2017.

Možda ste propustili...

NA STAGE LEGENDARNOG DINGWALLSA POPET ĆE SE 28. TRAVNJA

Bare & Majke spremaju se osvojiti London

NEMA VIŠE “DŽABE”

Pet eura za ulazak u Veneciju

Najčitanije iz rubrike