Crna kronika
VELIKI POŽAR U TENJI

Izgorio traktor te 1000 bala sijena i slame
Objavljeno 18. siječnja, 2017.

TENJA - U velikom požaru koji je izbio u utorak nešto nakon 12 sati u Ulici fra Grge Martića 7 u Tenji nastala je velika materijalna šteta. Izgorjeli su strojevi te više od tisuću bala sijena i slame. U operativno-komunikacijski centar Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek poziv u pomoć pristigao je u 12.23. Za samo 11 minuta vatrogasci su bili na tenjskoj adresi i počeli gasiti požar.

- U 12.34 došli smo na mjesto intervencije, gdje smo zatekli požar u razbuktaloj fazi. Prionuli smo gašenju i presjekli širenje vatre na gospodarske objekte koji su se nalazili uz samu nadstrešnicu-štagalj, gdje je izbio veliki požar. Oštećena je nadtrešnica-štagalj veličine 12 puta 12 metara, a u njoj su bili traktor IMT, elevator, prikolica, rasipač, oko deset rolo bala slame te još 700 tzv. običnih bala slame, kao i oko 400 bala sijena, koji su izgorjeli – doznajemo od Pere Čemana, zapovjednika Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek.

U intervenciji je sudjelovalo 11 osječkih profesionalnih vatrogasaca, koji su na gašenje požara izišli s četiri vozila. Oko 13.30 osječkim vatrogascima pridružili su se i pripadnici Dobrovolljnog vatrogasnog društva Tenja.

Vatrogasci iz Tenje ostali su dežurati, prebacujući sijeno i slamu dok i posljednja žar nije ugašena, a sve kako ne bi eventualno ponovno došlo do širenja vatre. Dok su gorjele bale slame i sijena, isijavala je visoka temperatura, a čim je vatra ugašena vatrogasci su bili izloženi vanjskim zimskim uvjetima i temperaturama u minusu. Uz to, bio je otežan i pristup vozilima.

Nakon što policija, uz inspektora zaštite od požara, obavi očevid biti će poznati uzroci nastanka požara, te iznos nastale štete koja je velika.

Sandra LACIĆ
INTERVENCIJE I U POŽEŠTINI

Dvije vatrogasne intervencije zabilježene su i na širem požeškom području, a jedna je bila tehničke prirode. U ponedjeljak u vremenu od 10,41 do 11,08 sati, u naselju Novi Bešinci trajala je intervencija vatrogasaca DVD Kaptol. Oni su ispumpavali vode iz cijevnog sustava pilane “Bor” u Novim Bešincima. Također u ponedjeljak u vremenu od 12,11 do 13,05 sati, u Požegi u Orljavskoj ulici trajala je intervencija vatrogasaca JVP grada Požege na nadziranju izgaranja čađi u dimnjaku obiteljske kuće.

hitro gašenje

SPRIJEČENO JE DALJNJE ŠIRENJE VATRE

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike