Sport
AUSTRALIAN OPEN

Donni slijedi Caroline Wozniacki
Objavljeno 17. siječnja, 2017.

Donna Vekić dočekala je prvu pobjedu u glavnom ždrijebu nekog WTA turnira u 2017. godini. Osječanka ju je ostvarila u Melbourne Parku, gdje je u 1. kolu Australian Opena svaladala domaću tenisačicu Lizette Cabreru sa 7:5, 6:2.

Prema očekivanju Australka (192. tenisačica svijeta), nije bila prepreka na kojoj će Donna priskrbiti još jedno razočaranje svojim navijačima. Osječanka je posao obavila za manje od sat i pol vremena, u prvom setu dva puta je imala break prednosti, ali Cabrera je oba puta vratila izgubljeno i odluka je pala tek u završnici. Vekić je još jednom oduzela servis suparnici za konačnih 7:5. U drugom setu Australka više nije imala rješenja za igru Vekić, iako je na početku dionice još i prijetila. Osječanka je povela 2:0, Cabrera se vratila na 2:2 i to je bilo sve od nje. Donna je s četiri gema u nizu otišla u 2. kolo, gdje ju čeka mnogo teži izazov - 20. tenisačica svijeta Dankinja Caroline Wozniacki. Jednom su već odmjerile snage, upravo na Australian Openu 2013., kada je Dankinja slavila sa 6:1, 6:4.

U 2. su kolu još dvije hrvatske tenisačice Ana Konjuh i Mirjana Lučić-Baroni. Ana je na startu prvog Grand Slama sezone sa 6:4, 6:2 pobijedila Francuskinju Kristinu Mladenović. Iako se očekivao malo teži posao, Dubrovkinja je projurila kroz meč s Mladenović, za pobjedu je odservirala 10 asova, osvojila 72 posto poena na prvom servisu i suparnici oduzimala servis četiri puta, dok je svoj gubila samo jednom. U drugom kolu Ana će igrati protiv Australke Darije Gavrilove. Mirjana Lučić-Baroni pak nije dobro počela dvoboj protiv Kineskinje Qiang Wang i izgubila je prvi set, no onda je krenuo preokret za pobjedu od 4:6, 6:3, 6:4. Mirjani u prvom setu nije funkcionirao servis, izgubila je dva od tri servis gema, no kada je namjestila ruku više nije bilo problema. U trećem setu ključ je bila sedma igra u kojoj je hrvatska veteranka napravila break, prednost je mirno zadržala i otišla u 2. kolo gdje će igrati s trećom nosteljicom, Poljakinjom Agnieszkom Radwanski.

Ivana LIOVIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike