Osijek
RIJEKA LJUBAVI I DALJE POMAŽE

Podjela “paketa života” za 3500 članova obitelji
Objavljeno 17. siječnja, 2017.

Rijeka ljubavi je u sklopu projekta “Ublažavanje siromaštva na području grada Osijeka” pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama u podjeli hrane ili osnovne materijalne pomoći još 20. prosinca počela veliku podjelu “paketa života” za 940 obitelji, odnosno njihovih 3500 članova.

Štefica Čučak, predsjednica Rijeke ljubavi, kaže kako će ovaj mjesec redoslijed podjele biti sljedeći: utorak, 24. siječnja, od 10 do 14 sati za korisnike socijalnih iskaznica - bez obzira na abecedni popis. Podjela se nastavlja i u srijedu, 25. siječnja, od 10 do 14 sati, u četvrtak, 26. siječnja, od 10 do 12 sati, te u petak, 27. siječnja, od 10 do 12 sati, kada će biti podjela preostalih paketa.

Čučak ističe kako su među prvima u Hrvatskoj krenuli s tim projektom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a u suradnji s Upravnim odjelom za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Osijeka i Regionalnom razvojnom agencijom Slavonije i Baranje.

- Želim naglasiti kako će naši korisnici ovaj mjesec biti uskraćeni za četiri proizvoda (slaninu, kobasicu, mast i pekmez) jer je u projektu odobreno da se ti artikli dijele svakog drugog mjeseca. Udruga će uz pomoć donatora osigurati sredstva za kobasice kako bi obitelji u potrebi mogla složiti ručak. Podsjećam da smo za Božić popunjavali pakete dodatnim proizvodima. Kroz udrugu je prošlo 4270 sugrađana i nitko nije ostao gladan za blagdane. Kako bi svi imali pune torbe, zaslužna je i naša Vlada RH s premijerom Andrejom Plenkovićem, s donacijom od deset tona hrane. Da bi sve bilo potpuno, stiže i 15 tona higijenskih potrepština od 'Labuda'. Molimo naše korisnike da obvezno ponesu prikladnu ambalažu (veće torbe, kutije, vreće...) za prijenos donacije - ističe Čučak. D. Pejić

Možda ste propustili...

U OSIJEKU O GOSPODARENJU OTPADOM

Unikom osniva Centar za obradu glomaznog otpada

PROJEKT UDRUGE KREAKTIVA: UPOZNAJUĆI EUROPU UPOZNAJEM SEBE

Punoljetnost su obilježili putujući vlakom po Europi na trasi Orient Expressa

Najčitanije iz rubrike