Sport
MARIN ČILIĆ UOČI 2. KOLA AUSTRALIAN OPENA

Evans može biti opasan
Objavljeno 17. siječnja, 2017.

Prvi hrvatski reket Marin Čilić nije imao lak posao na startu Australian Opena. No, oni koji se imalo kuže u tenis nisu niti očekivali njegovu “šetnju” pokraj Poljaka Jerzyja Janowicza koji se dokazao kao vrlo nezgodan suparnik. Poljak je igrao sjajno u prvom dijelu meča, poveo je 2:0 u setovima, bacao Međugorca u očaj i prijetio senzacijom, a onda je krenuo preokret. Veliki preokret u Čilićevoj režiji kojim je prvo stigao zaostatak, a onda nakon petog seta otišao u 2. kolo prvog teniskog Grand Slama pobjedom od 4:6, 4:6, 6:2, 6:2, 6:3.

Janowicz je u Melbourne Park stigao kao 273. tenisač svijeta, no jasno je da on vrijedi daleko više od trenutačnog rankinga. Ozljede su mu često smetale, Poljak je dugo bio izvan terena i srozavao se na ATP ljestvici. No njegov tenis je mnogo bolji od 273. pozicije... U Melbourneu je samo pokazao kako može dobro igrati i protiv TOP 10 igrača.

- Janowicz može biti jako opasan, posebice kada su brzi uvjeti kao u Melbourneu. Možda mi je to unijelo malo nesigurnosti na početku, jednostavno sam oklijevo, bio preoprezan. Uz to nisam ni dobro servirao - pričao je o uvodu u meč hrvatski tenisač.

Na početku se nije činilo da će Poljak imati velikih 2:0 u setovima. Čilić je na početku meča poveo 2:1 uz break, ali Janowicz je brzo vratio izgubljeno i otišao na 4:2, potom mirno priveo prvi set kraju. U drugom setu obojica su čvrsto držala servis do 4:4, Poljak je potom napravio break i svojim servisom dovršio posao u drugoj dionici. Nije izgledalo nimalo dobro za Čilića, ali onda je krenuo preokret. U nastavku meča 26-godišnji Poljak osvojio je još samo sedam gemova ostavši bez senzacije na otvaranju Australian Opena.

- Nisam u početku bio maksimalno unutra, falilo je koncentracije, ali i emocija. Srećom, na početku trećeg seta napravio sam break i nakon toga sve je išlo mnogo bolje. Kasnije sam bio mnogo čvršći, jači i agresivniji i to se isplatilo. Nije se bilo lako vratiti nakon 0:2 - priznao je Međugorac, koji se u 2. kolu sastaje s britanskim tenisačom Danielom Evansom, koji je u prvom kolu bio bolji od Argentinca Facunda Bagnisa sa 7:6 (8), 6:3, 6:1.

- Nikada nisam igrao protiv Evansa. Imao je solidnu prošlu sezonu, talentiran je i može biti opasan. Međutim, želim ući u meč kako sam danas završio, onda će biti lakše - poručio je sedmi tenisač svijeta. I. Liović

U 2. kolu Marin igra s Britancem Danielom Evansom koji je u tri seta bio bolji od Argentinca Bagnisa

Najčitanije iz rubrike