Sport
TALIJANI ODUŠEVLJENI ŽUPANJCEM

Župarić na poziv trenera stigao automobilom u Napulj na utakmicu
Objavljeno 17. siječnja, 2017.

Hrvatski nogometaši blistali su ovoga vikenda u talijanskoj Serie A. Ivan Perišić odveo je Inter do pobjede, “viole” Nikola Kalinić i Milan Badelj srušile su moćni Juventus, a Županjac u dresu Pescare Dario Župarić postao je heroj navijača svog kluba. Bivši igrač Cibalije, trenutačno branič Pescare, svojim je sjajnim potezom oduševio navijače, ali i cjelokupnu talijansku nogometnu javnost. Naime, Župarić je uoči gostovanja kod Napolija prekrižen s popisa trenera Massima Odda, pa s momčadi nije ni putovao u Napulj, nego je ostao u Pescari. No nekoliko sati uoči utakmice branič gostiju Guglielmo Stendardo probudio se s crijevnom virozom i visokom temperaturom, pa je trener Oddo nazvao Župarića i zamolio ga može li se ikako pridružiti momčadi u Napulju.

Odmah nakon trenerova poziva Župarić je sjeo u automobil i pojurio prema 250 kilometara udaljenom Napulju kako bi pomogao momčadi. Nakon gotovo tri sata vožnje stigao je na odredište, nešto prije utakmice, a nešto poslije i zaigrao. Kako je objasnio, usput je stao samo kupiti sendvič, jer nije htio zaigrati prazna trbuha.

Napoli je na kraju slavio sa 3:1, Župarić nije odigrao loše, a najtiražnije talijanske sportske novine Gazzetta dello Sport bile su toliko oduševljene potezom hrvatskog igrača da je toj priči dala veliku pozornost i nahvalila momka iz Županje. A iako ne dobiva veliku minutažu kod trenera Odda, Župarić je svojim potezom i trosatnom jurnjavom da pomogne momčadi postao novi junak navijača Pescare. I. Liović

Najčitanije iz rubrike