Sport
MATIJA MIŠIĆ NA POČETKU PRIPREMA

Kod novog trenera nemam nikakav kredit
Objavljeno 17. siječnja, 2017.

Jedan od igrača Cibalije koji je odigrao polusezonu za pozitivnu ocjenu bio je svakako Matija Mišić, vezni igrač od čije igre i raspoloženja ovisi i uspjeh cijele momčadi. Dolaskom novog trenera Petera Paculta, kao i za ostale igrače, Mišić kreće od nule i prvi mu je zadatak nametnuti se novom treneru kako bi ostao i nadalje među igračima prve postave. Zbog toga je na pripreme došao dovoljno spreman da mu prvi dani ne bi predstavljali problem.

- Radio sam tijekom pauze pa sam na pripreme došao optimalno spreman, tako da mi sadašnji rad ne predstavlja problem i bez većih naprezanja izdržavam sadašnji tempo rada - počeo je priču Mišić.

Momčad je priželjkivala da se pitanje trenera riješi još tijekom jeseni. Novi trener stigao je uoči prvog dana priprema. Stoga, ima se dovoljno vremena za međusobno upoznavanje. Svaki trener donosi nešto novo, a pogotovo Pacult, budući da dolazi iz inozemstva i ima drugačiji pristup radu, odnosno treningu. Već na prvim treninzima igrači su osjetili što će prvo tražiti Pacult.

- Prvo i osnovno kod njega je disciplina, kako u svlačionici tako i na treninzima. Na tome inzistira od prvog trenutka, od samog upoznavanja. Koliko vidim svi su igrači to već prihvatili i bez pogovora rade sve što trener traži. S obzirom na način i pristup prema igračima vidi se da je iskusan trener i da zna što želi. Zbog toga mislim kako bi ovo moglo dobro završiti.

Teško je procjenjivati nečiji rad u samo tjedan dana, ali nešto ipak se može procijeniti.

- Svaki trener koji me do sada trenirao, a bilo ih je mnogo, ima svoje nešto karakteristično i s manje ili više uspjeha to prenosi na igrače. Za sada jedino mogu reći kako su treninzi kvalitetni i kako se dobro radi, a kako će se nastaviti i koliko će to igrači kvalitetno prihvatiti vidjet ćemo jako brzo.

Bez obzira na to što je Mišić bio među najboljim igračima jesenskog dijela to mu ne daje nikakav kredit. Kod Paculta već se mora, kao i ostali, dokazati kako bi bio među 11 najboljih.

- Sada mi je najvažnije da sam zdrav i da mogu bez problema odrađivati sve što trener traži od mene. Jedino što znam, a to je da ću zaista dati sve od sebe da u ovom pripremnom razdoblju osiguram mjesto u prvoj postavi i da ću dati sve što je u mojim mogućnostima da s Cibalijom izborim ostanak u ligi. To mi je zadatak, ali i velika želja. I to mi je glavna poruka našim navijačima - zaključio je Matija Mišić. A.Grgić

o petru mišiću odluka u četvrtak

Još se jedan igrač priključio pripremama momčadi Cibalije, a radi se o nekadašnjem igrači Petru Mišiću koji je već neko vrijeme u Vinkovcima. Naime, i Mišić je dao Split, za kojeg je posljednje igrao na arbitražu te je zatražio raskid ugovora. Hoće li Mišić ostati u Cibaliji odlučit će u četvrtak. Ako se odluči za ostanak bit će vjerojatno na listi putnika za Medulin pa mu predstoji i potpisivanjeg novog ugovora.

Najčitanije iz rubrike