Sport
ZAVRŠILA “ZIMA” U ORAHOVICI

CB-u Radić Osječko naslov i 12 tisuća kuna
Objavljeno 16. siječnja, 2017.

Spuštena je zavjesa na 29. izdanje malonogometnog turnira “Zima 2016./2017.” u Orahovici koji se i ovaj put održavao u organizaciji Caffe bara Blues. U nedjelju su odigrana finala u svih osam kategorija, a završnicu je pratila bogata tombola, sjajan nogomet, fer i korektno navijanje.

U kategoriji veterana u završnici su se našle dvije orahovačke ekipe, Najstariji veterani NK Papuk i Almet zidarska radnja. Finalni ogled bio je treći međusobni ove dvije momčadi na turniru, prvu su dobili Najstariji veterani, drugu Almet, a finale je priča za sebe. Utakmica je bila potpuno izjednačena, “zidari” su uspjeli povesti pogotkom Roberta Đurine, a pobjedu je u završnici potvrdio Ličinić.

U Orahovici tradicionalno postoji i kategorija mjesta, a ove godine naslov pobjednika osvojila je momčad Feričanci FEŠK I. Odlučivale su nijanse, sredinom drugog dijela obrana Orahovčana napravila je jednu pogrešku, a za Feričance sjajno je pogodio Marin Pavlović.

Nakon mlađih uzrasta, veterana i mjesta, na programu je bio susret za treće mjesto u seniorskoj konkurenciji. Na žalost, finalisti iz prošle dvije godine, feričanački Džezeri, nisu dočekali suparnika kutjevačku Vallis Aureu. Kutjevčani se jednostavno nisu pojavili na parketu, što je popraćeno salvom zvižduka zbog iznimno nekorektnom postupka i Džezeri su bez borbe osvojili treće mjesto te za publiku odigrali revijalnu utakmicu protiv ekipe Čačinčani i prijatelji.

Veliko finale između Caffe bara Radić Našice i Ortrana iz Orahovice itekako je opravdao očekivanja. Bio je to pravi spektakl niza sjajnih igrača, na jednoj strani igrali su Buljan, Dakić, Duvančić, Čavar..., na drugoj Nikšić, Agatić, Pačar... Bila je to kvalitetna utakmica s mnogo taktičkog nadmudrivanja. “Radićevci” su odlično otvorili susret i već u sedmoj minuti poveli malom majstorijom Gorana Dakića koji se sjajno riješio svog čuvara i s nekih 12 metara vrhunski pogodio desni kut vratara Ortrana. “Prijevoznici” su do kraja činili sve kako bi došli do izjednačenja i imali su lijepih prigoda, ali nisu uspjeli poslati loptu u mrežu. U posljednje dvije minute pokušali su bez vratara s igračem više o polju, nakon čega je iz jedne kontre Dakić pogodio gredu da bi končano rješenje donio Dražen Čavar koji je sa svoje polovine poslao loptu u praznu mrežu. Tako je Caffe bar Radić Osječko nakon turnira u Našicama osvojio i naslov prvaka i u Orahovici. Prvi strijelac seniorskog dijela turnira je Ante Pufler (Cube Orahovica) sa 16 pogodaka, najbolji vratar je Marijo Banović iz CB-a Radić, dok je najbolji igrač ovogodišnjeg turnira Stipe Buljan, kapetan “Radića”.

Vladimir GRGURIĆ
FINALE SENIORI
ORTRAN 0
CB RADIĆ 2 (1)

ORAHOVICA - Sportska dvorana. Gledatelja: 80. Suci: Siniša Ličinić i Zoran Stojnović (oba Orahovica). Strijelci: 0:1 – Dakić 7.min., 0:2 – Čavar 40.min

ORTRAN: Čepek, Marić, Pačar, Szebenji, Beneš, Kapraljević, Kolar, Mujić, Agatić, Periša, Nikšić. Trener: Pavle Jović

CAFFE BAR RADIĆ OSJEČKO: Banović, Ćosić, Buljan, Torčić, Purgar, Pinter, Čavar, Dakić, Šulava, Karamarković, Pavlović, Duvančić: Zlatko Sambolec

Rezultati finala

U 8: ŠN Fešk - ŠN Papuk1 5:4 (2:2)

U 10: Mladost - Voćin 0:1

U 12: FEŠK I - Dolci 6:0

U 14: FEŠK Zeba Holtz - Mladost OPG Rukavina 1:0

U 16: CB Prestige - FEŠK CB Sfera 2:3 (0:0)

VETERANI: Almet Zidarska radnja - Papuk najstariji veterani 2:0

MJESTA - za 3. mjesto: Zdenci - Čačinci 3:2 (0:0); finale: Orahovica Vertigo - Feričanci FEŠK I 0:1

SENIORI - Za 3. mjesto: Vallis Aurea - Džezeri 0:3 b.b.; finale: Ortran - CB Radić-Osječko 0:2

Najčitanije iz rubrike