Novosti
DALI ROK VLADI

Laburisti: Odustanite od prodaje HEP-a
Objavljeno 16. siječnja, 2017.

Hrvatski laburisti - stranka rada dala je 30-dnevni rok Vladi da povuče "suludu ideju" privatiziranja i prodaje HEP-a, ili će u suprotnom pokrenuti inicijativu za referendum protiv prodaje tog javnog poduzeća.

HEP proizvodi energiju budućnosti, stvara dobit i s 12 tisuća zaposlenih, jedina je preostala veća državna kompanija, dok je za Inu, smatraju laburisti, potrebno naći drugo rješenje, tim više jer se radi o zastarjelim postrojenjima u koje treba uložiti golem novac, ali ne od prodaje HEP-ova udjela. Najava prodaje bez ikakve analize i strategije 25 posto HEP-a kako bi se Inu vratilo u državno vlasništvo, prema mišljenju laburista, već dovodi u sumnju namjere vladajućih.

"Uvijek kad se događaju velike stvari u državi i prodaja državne imovine, nažalost, iza toga stoji HDZ", rekao je predsjednik stranke Tomislav Končevski. "Naša zadaća, kao Stranke rada, je u tome da zaštitimo te radnike i državne tvrtke i da konačno narod i radnici stanu i kažu dosta je bilo rasprodaje države imovine“, kazao je Končevski.

Laburisti su već pozvali udruge, sindikate, radnike i studente, kao i sve protivnike divlje privatizacije da počnu prikupljati potpise kako bi političkoj eliti pokazali da ne mogu prodavati državnu imovinu, jer je u 26 godina uništena brojna industrija koja je stvarala nove vrijednosti i radna mjesta. H

Možda ste propustili...

GODIŠNJE IZVJEŠĆE O STANJU LJUDSKIH PRAVA ZA 2023.

Amnesty: Hrvatska i dalje nasilno vraća migrante i ograničava pobačaj

NEZDRAVA PREHRANA I FIZIČKA NEAKTIVNOST

Povišeni kolesterol i kod djece