Kultura
PREDAVANJE U KNJIŽARI NOVA

Istraživanje tradicijskih mlinova u Državnom arhivu u Osijeku
Objavljeno 17. siječnja, 2017.

OSIJEK

U organizaciji Državnog arhiva u Osijeku danas (utorak, 17. siječnja) u 19 sati u Klubu knjižare Nova održat će se predavanje s raspravom “Etnolog u arhivu - istraživanje tradicijskih mlinova u Državnom arhivu u Osijeku”. Gost autor je dr. sc. Žarko Španiček.

Državni arhiv u Osijeku namjerava tijekom 2017. godine ponuditi zainteresiranim građanima niz predavanja s raspravama u mjesečnim razmacima koja bi se održavala na odgovarajuću temu povezanu s arhivskim gradivom i aktualnim arhivskim istraživanjima. U nedostatku vlastitog odgovarajućeg prostora za javna okupljanja u samom arhivu, između Arhiva i knjižare Nova dogovoreno je da se predavanja i rasprave održavaju u Klubu knjižare Nova u mjesečnim razmacima i stalnom terminu tijekom 2017. godine svakog trećeg utorka u mjesecu.

“Arhivisti uvijek naglašavaju kako sređivanje arhivskoga gradiva te njegova intelektualna i materijalna (fizička) zaštita, kao glavni zadatci svake arhivske ustanove i rada djelatnika u arhivima, svoj konačni smisao imaju u prezentaciji i korištenju arhivskoga gradiva. Nizom predavanja i rasprava koje planiramo tijekom 2017. godine želimo svim zainteresiranim građanima približiti bogatstvo sadržaja arhivskih fondova i zbirki Državnog arhiva u Osijeku upravo iz perspektive i riječima samih korisnika, istraživača raznih struka”, kaže dr. sc. Dražen Kušen, v.d. ravnatelja DAO-a. D.Kć.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike