Kultura
MUZEJ ZA UMJETNOST I OBRT - MUZEJ DOBROG ZVUKA

Serenade, romske i druge pjesme Johannesa Brahmsa
Objavljeno 16. siječnja, 2017.

ZAGREB

Muzej za umjetnost i obrt - Muzej dobrog zvuka u 2017. nastavlja s tradicijom vrhunskih koncerata. U utorak, 17. siječnja, u 20 sati bit će održan koncert ansambla Antiphonus. S odlično uigranim ansamblom, u jedinstvenoj atmosferi Muzeja zajamčen je ugodan doživljaj uz izvedbe Brahmsovih skladbi, poručuju iz MUO-a.

Predstojeći koncert, iz ciklusa Triade, najavljuje Tomislav Fačini, umjetnički voditelj Antiphonusa, riječima: “Pridružite se Antiphonusu u njegovoj prvoj romantičarskoj avanturi, gdje su uzdisaji duljeg daha, a jezik ljubavi onaj kojeg Slaveni krste nemuštim za govor. Srećom, imamo i za to Steuermanna, i to u liku Krešimira Stražanca, našeg proslavljenog bas-baritona i ljubitelja komornog muziciranja koji nam se s veseljem pridružuje, kao solist, ali i Jedan Od Osam.

Da bi posada broda, koji plovi opasnim virovima silovitih i tek naoko širokih i mirnih rijeka bila potpuna, pobrinut će se naši dragi prijatelji i uzor-muzičari - Pavle Zajcev na violončelu i Daniel Detoni na (prikladno našem Muzeju koji prošlost pretapa u život) Brahmsu omiljenom Bechsteinovom fortepianu iz 1869. godine iz zbirke Gašparović, oživljujući najbolje trenutke ozračja kućnog muziciranja. Ali to nije sve! Koncert se odvija na kozmičkih 432 Hz u skladu sa zlatnim rezom, željama pokojnog Verdija i tibetanskih redovnika!”.

Na programu su djela Johannesa Brahmsa (Liebes, Zigeuner und andere Lieder - Serenade, romske i druge pjesme). Izvođači su Ansambl Antiphonus, Daniel Detoni, fortepiano, Pavle Zajcev, violončelo i Krešimir Stražanac bas-bariton. D.Kć.

Možda ste propustili...

U MRAMORNOJ DVORANI GRADSKOG MUZEJA VUKOVAR

Koncertni ciklus Eltz: Duo Eolian

2. MEĐUNARODNO NATJECANJE “DAMIR SEKOŠAN”

Gosti iz Italije, Srbije i Hrvatske odabrali najbolje glazbene talente

U POVODU SVJETSKOG DANA KNJIGE I AUTORSKIH PRAVA

Krleža, Zagorka i Tolkien u Noći knjige u Arkadiji

Najčitanije iz rubrike