Regija
DVA VELIKA PROJEKTA U OTOKU

Grade prometnice i inkubator
Objavljeno 16. siječnja, 2017.

OTOK - U otočkoj razvojnoj agenciji pripremljena su i prijavljena dva velika infrastrukturna projekta iznimno važna za razvoj Otoka u vrijednosti oko 20 milijuna kuna. Riječ je o projektu “Izgradnja prometnice, pješačke i biciklističke staze, Otok, Ulica V. Nazora” u vrijednosti 6.382.089,30 kuna i projektu “Izgradnja poduzetničkog inkubatora Otok” u vrijednosti od 13.567.630,84 kune. Oba projekta prijavljena su na natječaje koji se u stopostotnom iznosu financiraju iz sredstava EU-a.

Projekt izgradnje inkubatora Otok prijavljen je na natječaj Razvoj poslovne infrastrukture, EU fonda za regionalni razvoj. Nositelj projekta je Grad Otok, a partneri su otočka razvojna agencija, koja je osmislila i pripremila projekt u suradnji s Poduzetničkim inkubatorom BIOS iz Osijeka. Suradnici su općine Privlaka, Bošnjaci i Drenovci, Lokalna agencija za razvoj Vjeverica Drenovci, županijska Agencija za razvoj županije Hrast i Poljoprivredni fakultet Osijek. Poduzetnički inkubator bit će izgrađen u Poduzetničkoj zoni Otok, najvećoj i najuspješnijoj u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Projektom će se potpuno opremiti prostori zgrade inkubatora - pet uredskih prostora, šest proizvodnih prostora s osnovnom opremom koja zadovoljava osnove za obavljanje bilo koje proizvodno-prerađivačke aktivnosti, tri hladne komore s rashladnim uređajem i policama. Opremit će se višenamjenska dvorana, prostor za edukaciju poduzetnika i ured koji se može dodatno koristiti te popratni prostori. Poduzećima će na raspolaganju biti vrhunska infrastruktura po subvencioniranim cijenama. Inkubator će poduzetnicima nuditi i brojne usluge kako bi im se olakšao razvoj poslovanja. Izgradnjom inkubatora potaknut će se otvaranje novih malih i srednjih poduzeća.M.Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike