Mozaik
SAJAM VJENČANJA U TC-U PORTANOVA

Poznati Osječani za Palčić gore!
Objavljeno 16. siječnja, 2017.

Već tradicionalno Sajam vjenčanja u Osijeku nezaobilazno je mjesto za buduće mladence. I ovaj put u Trgovačkom centru Portanova privukao je velik broj onih koji planiraju uploviti u bračnu luku.

Na sajmu su se mogli vidjeti brojni štandovi izlagača iz vjenčane industrije, koji su pripremili pregršt zanimljivosti i događanja, od degustacija slastica i torti, cvjetnih, hair i make up radionica, sajamskih popusta uz koje mladenci mogu uštedjeti pri organiziranju vjenčane svečanosti, pa sve do bijelih golubova, koji su također nezaobilazan dekor vjenčanja. Posebno su atraktivne bile modne revije na kojima su se predstavile poznate modne kuće i saloni vjenčanica: Vesna Sposa, Atelier Stefanie, Vjenčanice Nikolina, Lidija Pihler Yuniku, Gray by Ivana Čizmadija i La Sposa by Mirna Gvajdek te ujedno prezentirali svoju viziju vjenčane mode u nadolazećoj sezoni. Uz njih na modnim revijama predstavili su se svojim radovima učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, plesnim korakom - plesni studio Leon, dok je Mozaik Cvjetni dizajn i frizerski studio Trend otkrio kako izgleda zanimljiv spoj cvjetnih dekoracija na kosi.

Posebna poslastica Sajma vjenčanja bila je humanitarna VIP modna revija, kojom ova manifestacija tradicionalno podržava nacionalni humanitarni projekt Palčić gore!, čime se upozorava na potrebe, probleme i posljedice s kojima se susreću prijevremeno rođena djeca i njihovi roditelji.

Podržala su ih brojna poznata lica: Aljoša Čepl, glumac, i Ivana Medić, solistica HNK-a u Osijeku; Sanja Račić i Željko Kovačević, novinarski (HRT Studio Osijek) i bračni par; Aljoša Vojnović, igrač NK Osijek, kazališna glumica Petra Cicvarić, glazbenica Mia Dimšić, Ruža Janjiš, pobjednica emisije The Voice – Najljepši glas Hrvatske; Irena Slovaček, međunarodna fitness prezenterica. Svi oni prošetali su modnom pistom u vjenčanim i večernjim haljinama ili odijelima te tako pridonijeli kampanji za podizanje svijesti o problemima Palčića. Uz to, svi posjetitelji koji su sudjelovali u humanitarnoj tomboli imali su priliku osvojiti darove te pomoći humanitarnom projektu Palčić gore!

Na ovoj modnoj reviji nastupio je i vokalni ansambl Brevis, pod vodstvom dirigentice Antoanete Radočaj Jerković. Uz to što su, kao i uvijek, izvrsno pjevale, pokazale su se i kao dobre manekenke. Za službeni make up svih modnih revija bio je zadužen Esenca Beauty Centar, a za frizure frizerski salon Mirror.

Vesna LATINOVIĆ
ANA OPAČAK ZAŠTITNO LICE

Zaštitno lice osmog zaredom Sajma vjenčanja glazbenica je Ana Opačak, koja, otkako se pojavila u prvoj sezoni emisije The Voice - Najljepši glas Hrvatske, osvaja publiku svojim pjesmama, ali ništa i manje osmijehom i šarmom. Ana u lipnju ove godine planira vjenčanje sa zaručnikom Nikolom Baraćem, stoga joj je snimanje najavne kampanje za Sajam vjenčanja bila odlična uvertira za skorašnju vjenčanu svečanost.

MNOGO CILJANIH, ALI I POTENCIJALNIH KUPACA

Studio Kelbas iz Đakova pruža mladencima usluge fotografiranja i snimanja vjenčanja, a nova u ponudi im je fotokabina Selfie Booth. Ne kriju zadovoljstvo jer su ugovorili podosta poslova. Ivana Kolbas, vlasnica studija, ističe kako je Sajam vjenčanja izvrstan projekt jer mladenci mogu vidjeti rad svih onih koji im nude usluge. S njom se slaže Renata Knežević iz Cateringa Sokak i dodaje: “Ugodno smo iznenađeni odazivom budućih mladenaca. Mi smo primjer da je udruživanjem više ponuditelja i kvaliteta usluge bolja.” Štand Cvjetnog ateliera Fantazija i vjenčanica La Sposa obišli su budući mladenci iz cijele regije. Riječ je o ciljanim, ali i potencijalnim kupcima, ističe Marina Milas iz Cvjetnog ateliera Fantazija. Jedna od najmlađih posjetiteljica bila je djevojčica Leticija, koja ima samo 19 mjeseci.

Možda ste propustili...

D., ŽELJEZNE PILULE I EXTROFT DIJELIT ĆE POZORNICU S VELIKANIMA

Na INmusic festivalu #16 predstavit će se čak tri izvrsna Superval benda

Najčitanije iz rubrike