Kultura
AKCIJA U HRVATSKOM DOMU VUKOVAR

Kupite ulaznicu za “Perverznjaka” i besplatno pogledajte “Bubu u uhu”
Objavljeno 16. siječnja, 2017.

Hrvatski dom Vukovar pripremio je kazališnu akciju u siječnju: u srijedu, 18. siječnja, u 20 sati na programu je njihova predstava “Buba u uhu” (Scena Martin Hrvatskog doma Vukovar), a u petak, 20. siječnja, u 20 sati vinkovački “(Slučajni) Perverznjak”. Kupite li do srijede ulaznicu za “Perverznjaka”, dobivate besplatnu ulaznicu za “Bubu”.

“Buba u uhu” vrtoglava je građanska komedija koju pokreću nesporazumi i licima neočekivane i nejasne, a publici smiješne situacije. Sve pršti od slatkih briga i bezazlenih nesigurnosti, viška novca, seksualne privlačnosti… Tu su i mutni poslovi, mračne žudnje i prljave sanjarije tzv. društvene elite...

“(Slučajni) Perverznjak”, za kojeg režiju potpisuje Goran Grgić, a igra Vladimir Andrić, duhovita je životna priča o seksualnom sazrijevanju koja oduševljava publiku diljem svijeta. Vrlo zabavan tekst govori o ozbiljnim stranama naizgled bezazlene priče o ovisnosti o pornografskim filmovima. To je jednako tako priča o odrastanju, upoznavanju seksualnosti i uklapanju u „normalan“ život, raznovrsniji od ovisničke utopije. Uz dobru dozu lascivnosti i još više humora “Perverznjak” dira svačiju uspomenu, pa tako nudi način na koji porok ostaje po strani od glavne matice vlastita života. Tek po strani – koliko god se borili, porok odnosno ovisnost ostaje - najavljuju organizatori.

Andrew Goffman ovu je monodramu napisao 2005. Svjetsku je premijeru imala na Times Squareu u New Yorku, a trenutačno se izvodi u 14 zemalja, na četiri kontinenta. Ovo je bila praizvedba u Hrvatskoj. N.Vek.

Možda ste propustili...

PJEVAČKO DRUŠTVO SVETOGA JOSIPA OSIJEK NASTUPILO U CRKVI SVETOG KRIŽA U TVRĐI

Uskrsni koncert pred mnoštvom vjernika

MEMOARSKI TRIJUMF SLAVNOGA GLUMCA I IZVRSNOG PRIPOVJEDAČA

Od dječaka iz radničkog naselja do kapetana Picarda u Zvjezdanim stazama

Najčitanije iz rubrike