Kultura
27. SIJEČNJA U LISINSKOM

Premijerno "Zaboravi Hollywood" Mire Gavrana
Objavljeno 15. siječnja, 2017.

Teatar Gavran kao prvu premijeru u novoj godini najavljuje komediju “Zaboravi Hollywood”, koju prema tekstu Mire Gavrana u Maloj dvorani KD-a Vatroslava Lisinskog u Zagrebu postavlja Miroslav Međimorec.

Kako se ističe u najavi, glavni junaci priče su profesionalni glumac i profesor na kazališnoj akademiji te mladi kazališni amater koji godinama pokušava položiti prijamni ispit i postati profesionalni glumac. Dok profesor priprema mladoga budućeg kolegu za polaganje prijamnog ispita na kazališnoj akademiji, među njima se razvija neobično suparništvo. Susret mentora i zanesenog učenika rezultirat će dramatičnim i komičnim sukobima, koji će uz obilje humora razotkriti do kraja i njih dvojicu i glumačku profesiju - stoji u najavi.

U protekla dva desetljeća “Zaboravi Hollywood” premijerno je izvođen od Hrvatske, Austrije i Slovačke pa do Indije. U najnovijoj produkciji protagoniste utjelovljuju Željko Königsknecht (Gabrijel) i Jakov Gavran (Matej). Scenografiju i kostime potpisuje Jasmina Pacek, glazbu je oblikovao Neven Zebić, a svjetlo Mario Vnučec. (Hina)

Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENA KNJIGA MIRJANE KASAPOVIĆ: ZBOGOM POSTJUGOSLAVENSTVU!

"Jugoslavija je bila najneuspješnija europska država 20. stoljeća"

U POVODU SVJETSKOG DANA KNJIGE I AUTORSKIH PRAVA

Krleža, Zagorka i Tolkien u Noći knjige u Arkadiji

Najčitanije iz rubrike