Sport
VINKOVČANI TRENIRAJU U DVORANI

U redove Cibalije dobrodošli su i igrači iz Osijeka
Objavljeno 14. siječnja, 2017.
Nova lica na treninzima Cibalije su Maro Rašić i Toni Tipurić

Spuštanje temperature ispod ništice natjeralo je igrače i stručni stožer Cibalije u dvoranu. Unatoč tome raspoloženje je dobro, a gotovo svaki dan na treningu se pojavi neko novo lice. No, službeno još nitko nije pristupio Cibaliji, osim naravno trenera Petera Paculta.

- Jedino je zasad Pacult potpisao ugovor do kraja sezone, a svi ostali koji su došli nisu službeno naši članovi. Hoće li postati to ovisi o treneru, koji će dati procjenu njihove kvalitete, a naravno tu je i predsjednik koji ima glavnu riječ. Koliko znam, trener će u Medulin voditi 24 ili 25 igrača i kada donese popis prije puta, to će biti najvažnije za one koji ostaju ili odlaze iz Cibalije - pričao je sportski direktor Dražen Pernar.

Nova lica na treninzima Cibalije su Maro Rašić, Zagrepčanin, inače napadač, koji je trenutno slobodan igrač. Posljednji klub u kojem je nastupao bio je bugarski Neftochimk Burgas 1962. Očito će biti najvažnija potraga za napadačima. Međutim, jučer se pojavio i jedan branič. Toni Tipurić ima dvojno državljanstvo, hrvatsko i austrijsko, a duže je vrijeme igrao po austrijskim klubovima. Posljednja klub bio mu je slovački Zlate Moravce.

- Kao što vidite, radimo punom parom kako bismo stvorili momčad koja će osigurati ostanak Cibalije u prvoj ligi - zadovoljno nam je pričao Miroslav Gagro, trener Cibalije.

- Upravo smo popunili kadar s još jednim igračem, stoperom Tonijem Tipurićem, koji je u posljednje vrijeme igrao u Slovačkoj. Kao što sam nedavno rekao, sada imamo poziva s mnogo strana i možemo birati koga ćemo dovesti. A dovest ćemo samo ono što je kvalitetno i igrače koji su bolji od naših koje trenutno imamo, koji će stvarno biti pojačanja. Naš je cilj na svakoj poziciji imati po dva kvalitetna igrača, čime bismo postigli i veliku i zdravu konkurenciju za svako mjesto. Prijelazni rok još nije započeo, pa se može dogoditi da nam netko pristupi i tijekom boravka u Medulinu - rekao je predsjednik Cibalije.

Do polaska u Medulin, do kada bi trebao biti gotov popis igrača na koje će trener Pacult najozbiljnije računati, ostalo je još sedam dana, pa sigurno ima vremena za još pojačanja.

No, zanima nas je li Cibalia zainteresirana za nekog iz susjedstva, odnosno igrača Osijeka, koji trenutno nisu u prvom planu kod trenera Zorana Zekića.

- Naš je cilj stvoriti jaku momčad koja će nam osigurati ostanak u ligi. U tom je pogledu dobrodošao svaki kvalitetan igrač. I ne mislim samo na trenutno igrače iz Osijeka već i iz Rijeke, Dinama ili Hajduka. Sa svim tim klubovima imamo jako dobre odnose - rekao je Gagro.

Antun GRGIĆ
Možda ste propustili...

OSVRT NA 30. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Nemilosrdni gosti, Rudeš ispao

BAKLJA ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU 2024.

Upaljen olimpijski plamen u drevnoj Olimpiji

Najčitanije iz rubrike