Osijek
ZAVRŠILI ZIMSKI PRAZNICI

U ponedjeljak svi u školske klupe
Objavljeno 14. siječnja, 2017.

Završili su zimski školski praznici, a svi učenici osnovnih i srednjih škola u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji sjest će ponovno u školske klupe u ponedjeljak, 16. siječnja, nakon gotovo mjesec dana odmora.

Podsjetimo, svi su školski odbori u školama grada i županije prihvatili preporuku ministra znanosti i obrazovanja, a potom i osječko-baranjskog župana, odnosno resornog ureda za prosvjetu Osječko-baranjske županije. Tako su na školskim sjednicama, posebno sazvanim zbog tog razloga, izmijenili odluku o prvobitnom školskom kalendaru, kojim je bilo predviđeno da drugo polugodište počne u četvrtak (12. siječnja).

Tako će nastava u svim osječkim osnovnim i srednjim školama u drugom polugodištu školske godine 2016./17. početi u ponedjeljak, 16. siječnja. Na taj je način izbjegnuta situacija, kakva se dogodila u nekim drugim županijama, da dio učenika sjedne u školske klupe već u četvrtak, 12. siječnja, dok njihovi vršnjaci, koji si to mogu priuštiti, uživaju na skijanju i zimskim radostima.

Bez obzira na produžene zimske praznike, školska će godina 2016./2017. završiti prema planu, 14. lipnja, a za maturante 19. svibnja. U međuvremenu, učenici osnovnih i srednjih škola imat će još jednu stanku za odmor. Riječ je o tradicionalnim proljetnim praznicima, koji počinju 13. travnja, a završavaju 21. travnja. V. Latinović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike