Kultura
ZAVRŠENI “HITOVI U SIJEČNJU”

Četiri puta ispunjeno gledalište HNK-a Osijek
Objavljeno 14. siječnja, 2017.

OSIJEK - Četri odabrane predstave, dvije iz aktualnog repertoara i dvije gostujuće, odigrane tijekom manifestacije osječkog Hrvatskog narodnog kazališta “Hitovi u siječnju”, napunile su gledalište, a prema reakciji publike, bile su doista hitovi.

Nakon domaće pustolovne komedije “Vitez slavonske ravni”, odigrane u ponedjeljak, u utorak je odigrana predstava “Shakespeare pir” Gradskog kazališta “Joza Ivakić” iz Vinkovaca i Kazališta Virovitica, sjajan pregled svih najpoznatijih Shakespeareovih djela, koje je dramatizirao, u suradnji s ansamblom, Dražen Ferenčina. U predstavi su igrali: Sara Lustig, Monika Lanščak, Igor Golub, Goran Koši, Vladimir Andrić i Goran Vučko.

Srijeda je donijela nastup zagrebačkog Teatra Susret s predstavom “Srećkovići”. U pravoj stand-up komediji, u kojoj su dijalozi izuzetak, a ne pravilo, nastupili su glumci i glumice iz osječkog HNK-a te gost koji je gotovo redovit na osječkoj sceni. Mnoštvo likova, koji imaju doticaj s igrama na sreću, lutrijom, lotom, srećkama, donijelo je četvero glumaca: Tatjana Bertok Zupković, Ivana Gudelj, Draško Zidar i Duško Modrinić. Autorica teksta bila je Kornelija Paladin, a redatelj profesor na osječkom UAOS-u Robert Raponja.

Posljednjeg dana ciklusa na programu je bio mjuzikl osječkog HNK-a “Moje pjesme, moji snovi” za koji se i dalje traži karta više. Ulaznice za ove predstave bile su samo 50 kuna. D.Kć.

Možda ste propustili...

ORIGINALNI HRVATSKI BREND SE ŠIRI

U Kopenhagenu otvoren najveći Muzej iluzija u Europi

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

Najčitanije iz rubrike