Učionica
RADOVI NA PROVEDBI 17 MILIJUNA KUNA VRIJEDNOG PROJEKTA SVEUČILIŠTA TEKU ZADANOM DINAMIKOM

Uskoro počinje opremanje u okviru rekonstrukcije zgrade Studentskog doma IGK
Objavljeno 13. siječnja, 2017.

U prethodnim brojevima Sveučilišnog glasnika već je pisano kako je Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku iz Europskog fonda za regionalni razvoj nepovratno dodijeljeno 13.510.000 kuna za projekt rekonstrukcije studentskog doma na adresi Ulica Ivana Gorana Kovačića 4, Osijek. Iz sredstava Sveučilišta u projektni budžet izdvojeno je još točno 3.389.400,26 kuna.

Radovi su počeli krajem srpnja 2016., a izvođač radova je tvrtka MONTE-MONT d.o.o. iz Osijeka. Po završetku projekta u rekonstruirani i novoopremljeni studentski dom moći će useliti 193 studenta, i to u 80 dvokrevetnih soba, 23 jednokrevetne i dvije trokrevetne sobe koje su organizirane na način da po dvije sobe dijele jednu kupaonicu. Projektom je osiguran pristup i smještaj osoba s invaliditetom u četiri jednokrevetne sobe s vlastitom kupaonicom, što do sada u zgradi nije bilo moguće.

Sami radovi teku zadanom dinamikom i nema većih odstupanja, čime je vodstvo Sveučilišta u Osijeku iznimno zadovoljno. "Trenutačno se u zgradi rade instalaterski te završni radovi, postavljanje podnih obloga i slično, a uskoro krećemo u fazu opremanja zgrade. Možemo reći da je ovaj projekt za sada jedan od najuspješnijih na Sveučilištu u Osijeku budući da su svi sudionici u projektu, kako projektni tim, tako i izvođači radova te nadzorni inženjeri izuzetno disciplinirani i predani radu. Nadamo se da će se tako i nastaviti sve do završetka projekta", zaključio je voditelj projekta, prof. dr. sc. Damir Markulak, prorektor Sveučilišta u Osijeku za strategiju razvoja i prostorno planiranje.

(Damir Markulak, Sanja Scitovski)

Cilj projekta

Cilj projekta je pridonijeti smanjenju troškova studiranja i povećanju pristupa visokom obrazovanju za redovite studente, te osobito za studente u nepovoljnom položaju, tako će 72 % smještajnog kapaciteta biti predviđen smještaj za osobe u nepovoljnom položaju, tj. osobe slabijeg socijalnog statusa i osobe s invaliditetom.

Logotip projekta

"Očekujemo da će studentski dom IGK biti useljen početkom svibnja 2017. godine. Projekt je dobio i svoj logotip koji ovim putem želimo predstaviti. Cilj je da studentski dom koji su studenti u žargonu zvali 'stari dom' zablista u novom ruhu te da ga na dalje zovemo Studentski dom IGK", zaključio je prof. dr. sc. Damir Markulak.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike