Sport
MEĐUNARODNI ŠAHOVSKI TURNIR U GUNJI

Zoran Jovanović i Mirjana Medić obranili naslove
Objavljeno 12. siječnja, 2017.

Šahovski klub Bošnjaci još je jednom, uz pomoć Općine Bošnjaci te sponzora, uspješno organizirao Međunarodni otvoreni šahovski turnir - 22. Open Bošnjaci. Prema tradiciji, u Bošnjacima se okupio velik broj šahistica i šahista, ovaj put 127. Igralo se sedam dana u dvorani OŠ “Fra Bernardina Tome Leakovića”, a osim hrvatskih šahista nastupili su i natjecatelji iz BiH, Srbije, Engleske i Slovenije. Pobjednici su ostali isti kao i lani. Naime, Mirjana Medić i Zoran Jovanović obranili su naslove prvaka.

Igralo se po “švicarskom sustavu” u devet kola FIDE varijanta, a bilo je zanimljivo i vrlo neizvjesno. Pobjednika je odlučilo posljednje kolo, a naslov je pripao osječkom velemajstoru Zoranu Jovanoviću, koji nastupa za riječku Liburniju. Osim naslova, Jovanović je iz Bošnjaka ponio i glavnu nagradu od 6500 kuna. Drugi je bio Vinkovčanin Josip Stočko, koji je zaslužio 4500 kuna, dok je treće mjesto osvojio Blažimir Kovačević iz Liburnije (3500 kuna). Kod šahistica najbolja je bila Mirjana Medić (Polet Buševec), a njoj je za pobjedu pripalo daleko manje nego njezinu kolegi Jovanoviću, tek 1600 kuna. Druga je bila Ana Berke iz Rijeke (1200 kuna), a treća Katarina Bogdanić iz ŠK-a Krk (800 kuna).

- I ove godine došao je velik broj natjecatelja, čak 127, a to je potvrda da se u Bošnjacima igra jedan od pet najboljih turnira u Hrvatskoj - komentirala je Biljana Golubičić, direktorica turnira. S. Bogutovac

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike