Sport
KK VRIJEDNOSNICE OSIJEK

Pobjeda nad Cibonom dala momčadi zamah u borbi za doigravanje
Objavljeno 12. siječnja, 2017.
Trener Krstić uoči prvenstva ni sam nije znao što može očekivati od momčadi, no nakon prvog dijela može biti itekako zadovoljan

Iza košarkaša s Drave ostala je naporna, ali rezultatski uspješna polusezona. U premijernom, proširenom izdanju našeg elitnog razreda (Liga 14) Vrijednosnice Osijek ostvarile su odličan učinak. U 13 kola momčad Vladimira Krstića upisala je osam pobjeda i pet poraza. Trenutni položaj na tablici još nije fiksan, jer se u stanci odrađuju zaostali dvoboji, ali uoči starta drugog dijela “brokeri” neće biti plasirani ispod sedmog mjesta, a to znači da su u društvu momčadi koje konkuriraju za kasnije doigravanje, gdje će nastupiti osam prvoplasiranih sastava.

- Nismo znali što možemo priželjkivati jer je prvenstvo krenulo u proširenom formatu. Ali, nakon prvog dijela moramo svi biti zadovoljni, imamo odličan omjer, koji je mogao biti i bolji. Šteta što smo posljednju utakmicu krajem godine izgubili od Jollyja kod kuće. Iako smo bili nekompletni, imali smo i napad za pobjedu, ali i ovako smo napravili kvalitetan posao - kaže trener Vladimir Krstić, koji je ušao u svoju treću godinu na klupi jedinog slavonskog prvoligaša, koju je preuzeo krajem prosinca 2014. godine. Naravno, njegova ruka vidi se na izdanjima momčadi, koja su tijekom sezone rušila i neke iznimno neugodne tradicije, i to protiv klubova u kojima je Krstić proveo dio bogate igračke karijere.

Cibona i Zagreb

- Svakako su najveće pobjede one protiv Cibone i u gostima kod Zagreba. Cibose smo dobili u odličnoj atmosferi Gradskog vrta, tribine su bile pune. Istina, gost nije nastupio u najjačem sastavu, ali to ne umanjuje naš rezultat. U Trnskom smo se pak predstavili i široj hrvatskoj javnosti, taj dvoboj prenosile su i TV kamere i on je na najbolji način pokazao karakter ove momčadi, koja se bori i igra svih 40 minuta. Gubili smo tijekom dvoboja i 12 razlike, ali smo se vratili, u zadnjoj smo četvrtini primili samo tri poena i dobili na parketu gdje smo uvijek završavali u rezultatskom minusu - prisjeća se trener najsvjetlijih trenutaka druge polovine 2016. godine.

Pomaka je bilo još, naravno za njih je zaslužan i posao klupske uprave, koja je dovela i dosta novih lica u svlačionicu. Ostali su oni koji su i najviše pokazali (Mustapić, Robinson, Vuković), no neki više ne stanuju u gradu na Dravi (Torić, Mines), a u nastavku će biti i debitanta u dresu (Katura), ali činjenica je da su se “brokeri” najviše preobrazili nastupima na gostujućem parketu. Nakon četiri utakmice otišli su kući pjevajući u prvom dijelu prvenstva, a primjerice prošle sezone samo su jednom slavili izvan Gradskog vrta.

Međunarodna scena

- Nama je prošle sezone veliki hendikep bio tzv. zaštićeni igrač, gdje smo bili najslabije pokriveni u ligi. Sada smo svi na istom, pritom se i osvježila svlačionica novim licima i stigli su i rezultati - kaže Krstić, koji je u prvom dijelu sezone sa svojim košarkašima odradio čak 21 utakmicu. Uz 13 prvenstvenih, na programu su bila i dva dvoboja Kupa Krešimir Ćosić te šest u Alpe Adriji.

- Bili smo nadomak plasmana i na završni turnir osmorice domaćeg Kupa, ali na našem parketu nas je nadigrao Split, koji nam očito ne leži, jer nas je dobio kod kuće i u borbi za bodove. Što se tiče Adria kupa, tih šest utakmica bilo nam je od koristi. Klub je prvi put odradio međunarodno natjecanje, dobili smi dvije utakmice, bili u igri i za prolazak dalje. Kroz njega smo i održavali formu, što recimo nije slučaj za vrijeme stanke, jer teško nam je pronaći kvalitetnog suparnika za provjeru - naglašava Krstić, koji priprema momčad za nastavak prvenstva 21. siječnja. Ostalo je još 13 kola, a njih će Osječani nastojati odraditi na dosadašnjoj razini.

- Želja je biti sudionik doigravanja, a zasad smo u dobroj poziciji. Imamo četiri-pet pobjeda više od konkurencije, ali i obvezu da nastavimo u ovakvom ritmu. Naravno, vrlo je važno da nas zaobiđu i ozljede. Evo, problema ponovno ima Matej Karlović, nakon detaljnijeg pregleda znat ćemo što je s njegovim stopalom. Tu je i sveprisutna viroza, ali nadam se da ćemo u nastavak ući zdravi - kaže na kraju Vladimir Krstić.

Nino BENČINA
OPROŠTAJ OD MINESA

Prvi put otkako se natječu u A-1 ligi, Vrijednosnice Osijek su uoči sezone angažirale dva pojačanja pristigla s američkih sveučilišta. Jedan od njih je i Australac Jonathon Mines, koji u nastavku više neće biti u svlačionici ”brokera”. Jučer je potvrđen sporazumni raskid suradnje, što je bilo i očekivano. Naime, Minesova statistika od 9.5 poena, 1.8 skokova i 1.4 asistencije (10 utakmica A-1 lige), ali i kompletan dojam koji je ostavio, pokazali su da se Australac nije najbolje snašao, za razliku od Amerikanca Jalena Robinsona.

Možda ste propustili...

TALENTIRANI NAPADAČ 17-GODIŠNJI MISLAV ĆUTUK

Mogao u Juve, ali ostaje u Dinamu

POBJEDOM ČESTITATI NAVIJAČIMA ROĐENDAN

Napokon smo uhvatili zamah i naravno da ne mislimo sad stati

Najčitanije iz rubrike