Regija
SVJETSKA SPORTSKA ATRAKCIJA

I u Slavoniju stiže Bubble football!
Objavljeno 12. siječnja, 2017.
Ovaj trend donosi Nikola Romac, Slavonac rodom iz Koritne kod Đakova, sada na “privremenom radu” u Zagrebu

ĐAKOVO - Pomalo neobičan način sportske rekreacije, do sada neviđen u Slavoniji i Baranji, Bubble football, na ovo područje od sredine idućeg mjeseca donosi Nikola Romac, rodom iz Koritne, koji je u Zagrebu osnovao centar sportske rekreacije i kondicijske pripreme sportaša.

U četiri grada

- Na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu završio sam usmjerenje Kondicijska priprema sportaša, te sam registrirao Centar Agoga, centar sportske rekreacije i kondicijske pripreme sportaša. Jedan je od ciljeva raditi i na promociji tjelesne aktivnosti i promicanja zdravog načina života, a ideja Bubble footballa samo je jedan od načina kojim pokušavamo tjelesnu aktivnost približiti građanima. Nekoliko posljednjih godina života u Zagrebu probao sam svakakve vrste tjelesnih aktivnosti, no Bubble football je nešto što je upečatljivo, nešto u što se zaljubiš na prvu. Želio sam to približiti Slavoncima i upoznati ih s ovom vrstom zabave i rekreacije - kaže Nikola Romac.

Bubble football, točnije bubble lopte, kaže, malo je skuplja investicija od nekih 15 tisuća kuna, no sve je to pokrio Centar Agoga. Cilj i ideja bubble footballa za Slavoniju, ističe, jest ovu vrstu zabave i rekreacije za početak provoditi u Osijeku, Đakovu, Vinkovcima i Slavonskom Brodu, a ovisno o interesu i drugim slavonskim gradovima i mjestima gdje postoje uvjeti za tako nešto.

- Što se tiče uvjeta, za bubble football u ovom zimskom vremenu potrebna je dvorana, no od podloga koje su idealne za ovu vrstu rekreacije svakako je najbolja umjetna trava. Na prvi pogled Bubble football izgleda dosta jednostavan i opasan.

Fizički zahtjevno

Bubble football izrazito je fizički zahtjevna aktivnost, tako jedan termin od sat vremena malo tko može izdržati. No zato je idealan za rekreaciju i zabavu te trošenje kalorija koje su se nakupile tijekom ovih hladnih dana - ističe Romac, poznat i kao nogometni sudac.

- Budući da sam u sportskim krugovima, kroz nogomet i suđenje nogometnih utakmica razgovarao sam s mnogim prijateljima i kolegama nekoliko mjeseci prije dok je Bubble football bio samo ideja, te sam naišao na odobravanje, što mi je bio dovoljan znak da se upustim uz Centar Agoga i u ovu sportsku avanturu. Bubble football nije namijenjen samo sportašima, nogometašima, namijenjen je širokoj populaciji, od žena, domaćica, do odvjetnika i osoba koje obavljaju uredske i administrativne poslove. Idealan je kao oblik zabave za team buildinge, druženja, proslave... - kaže Romac.

- Kako se ideja o Bubble footballu razvijala i prerastala u planirani projekt preko Centra Agoga, tako smo došli do saznanja da u Slavoniji ovakav oblik rekreacije i zabave ne postoji pa smo se još aktivnije posvetili projektu. Bubble football za Slavonke i Slavonce krenut će sredinom veljače u sportskim dvoranama u Đakovu, Osijeku, Vinkovcima i Slavonskom Brodu, a kako sam već rekao, prema potrebi i interesu i u drugim mjestima, poručuje Romac. Kako je danas Facebook medij preko kojeg se obavlja gotovo sve, tako se sve detaljnije informacije o terminima, mjestima održavanja itd., mogu dobiti na Facebook stranici Centar Agoga, ili na Facebook stranici Bubble football Slavonija.

Maja MUŠKIĆ
Malo je teže ustati

“Kao i u svakom drugom sportu, postoji mogućnost ozljede, no one su minimalne, gotovo da ih i nema. Iako udarci loptama izgledaju opasno, vi ste unutar lopte zaštićeni i nema nikakve mogućnosti za ozljedu. Bitno je u trenutku udarca znati opustiti donji dio tijela i znati dočekati se na stopala. Kod ustajanja malo je nezgodno, jer se ustaje isključivo na koljena, pa je preporuka uzeti, primjerice, odbojkaške štitnike da se ublaži kontakt koljena s podlogom”, savjetuje Romac.

Možda ste propustili...

U ŠUMANOVCE PRISTIŽE SVE VIŠE HODOČASNIKA

Dan poljodjelaca, obiteljski dan, uz molitvu i druženje

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

Najčitanije iz rubrike