Kultura
PREDSTAVA “TO NISMO MI, TO JE SAMO STAKLO” U TEATRU &TD

Valovi ekonomske krize iza sebe ostavljaju golemu hrpu ničega
Objavljeno 12. siječnja, 2017.

ZAGREB - Umjetnička organizacija RUPER u suradnji s Teatrom &TD početak ove godine obilježit će premijerom predstave “To nismo mi, to je samo staklo” nastale prema istoimenom tekstu Ivane Sajko. U režiji Franke Perković te dramaturgiji Ivana Penovića i Saše Božića predstavu izvode mlade glumice i glumci Tena Nemet Brankov, Tina Orlandini, Matija Čigir i Bernard Tomić. Premijera u dvorani SEK Teatra &TD bila je samo za pozvane, a reprizna izvedba je na rasporedu danas (petak, 13. siječnja).

Tekst “To nismo mi, to je samo staklo” obuhvaća posljedice, odnosno valove ekonomske krize koji su iza sebe ostavili golemu hrpu ničega, uznemirenje koje je proizvelo bezbroj pitanja koja ne daju odgovore, nego čuđenje, a potom alijenaciju od društva i alijenaciju društva samoga. Takve promjene u ravnoteži prošlosti kao ostavštine i budućnosti kao mladenačkog potencijala najviše se očituju na razini obitelji, odnosno odnosu djece i njihovih roditelja te okoline koja ih definira.

Kako objasniti (ne)postojanje međugeneracijskog jaza? Zašto više ne gledamo vijesti? Ili ih doživljavamo kao reality show? Tko je uopće ta Bonnie i tko je uopće taj Clyde i zašto nisu odigrali pametnije? Kako pravilno upotrijebiti siromašnog čovjeka? Zašto sve više ljudi ostaje u krevetu? Mi bismo trebali znati, jer ipak mi, mi smo budućnost ove zemlje.

Franka Perković se režijom ove predstave nakon više od deset godina vraća u Teatar &TD, a o radu na novom projektu kaže: “Predstava govori o nekim nesretnim temama koje svi jako dobro poznajemo, o vremenu tranzicije i ekonomskog sloma kroz perspektivu četvero mladih ljudi.” D.Kć.

Možda ste propustili...

IRIS TOMIĆ, ASISTENTICA NA AUKOS-U, UDRUGA “MALO DRAMA, MALO ART”

Mi malo dramimo, ali i malo artamo - nismo ograničeni

2. MEĐUNARODNO NATJECANJE “DAMIR SEKOŠAN”

Gosti iz Italije, Srbije i Hrvatske odabrali najbolje glazbene talente

GALERIJA “ANTUN ULLRICH”

Otvorena izložba Darka Jovanovića

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U NASTAVKU USPJEŠNOG ART TJEDNA

Izložba u povodu 25 godina postojanja vinkovačkog HDLU-a

2

U MRAMORNOJ DVORANI GRADSKOG MUZEJA VUKOVAR

Koncertni ciklus Eltz: Duo Eolian

3

2. MEĐUNARODNO NATJECANJE “DAMIR SEKOŠAN”

Gosti iz Italije, Srbije i Hrvatske odabrali najbolje glazbene talente