Mozaik
GUDALO PROTIV TRZALICE

Bow vs Plectrum sviraju “Kit Blues”
Objavljeno 13. siječnja, 2017.

Bow vs Plectrum, vrhunski jazz-dvojac koji prima samo hvale kritike i javnosti, predstavlja novi singl i spot. Filip Novosel (tambura) i Tihomir Hojsak (kontrabas) snimili su videospot za skladbu “Kit Blues” s hvaljenog albuma "Bow vs Plectrum".

Spot je režirao i producirao hollywoodski producent i redatelj Bobby Grubic, vlasnik tri nagrade Emmy, a glazbu potpisuje Tihomir Hojsak. Spot je sniman na atraktivnim lokacijama Los Angelesa kao što su Hollywood Walk of Fame, Venice Beach, Culver City Hill i Santa Monica Pier. Spot je premijerno emitiran na CMC televiziji te portalu muzika.hr, a možete ga pogledati na YouTubeu.

 

 

 

Duo Bow vs Plectrum u studenom 2016. odsvirao je prvu američku turneju na kojoj su obišli pet gradova (San Pedro, Los Angeles, Pittsburgh, New York i Washington), a nastupili su i u glasovitoj dvorani "The Kennedy Center for Performing Arts". Glazbenici su dobili posebna priznanja za doprinos u kulturi od američkog Kongresa i kalifornijskog Senata, a Jutarnji List proglasio je njihov album Bow vs Plectrum najboljim domaćim jazz-izdanjem 2016. godine. Također, njihov debut album našao se na brojnim ljestvicama glazbenih kritičara kao jedan od najboljih prošlogodišnjih albuma.

Bow vs Plectrum (gudalo protiv trzalice) duo je Filipa Novosela (tambura) i Tihomira Hojsaka (kontrabas) koji je oduševio domaće i svjetske koncertne agencije. Novosel i Hojsak pišu i sviraju uzbudljivi fusion stilova zamiješan od etnoglazbe do jazza, a nesvakidašnji zvuk banda temelje na ideji spajanja vlastitih instrumenata, kontrabasa sviranog gudalom (Bow) i posve neobično - tambure svirane nekonvencionalnom pravokutnom trzalicom (Plectrum). Rezultat su originalne kompozicije i u konceptu i u zvuku kao jedinstvena pojava na jazz i world music sceni. Na albumu "Bow vs Plectrum" nalazi se osam pjesama, od čega su četiri autorske, a četiri tradicionalni ili jazz-standardi. Na albumu gostuju velika glazbena imena kao što su Matija Dedić, Vlatko Stefanovski, Theodosii Spassov i Žan Tetičkovič. Album su snimili Filip Vidović i Neven Marinac, a producent je Filip Vidović (Morris studio). T.K.

Dobili su posebna priznanja za doprinos u kulturi od američkog Kongresa i kalifornijskog Senata

Možda ste propustili...

NA STAGE LEGENDARNOG DINGWALLSA POPET ĆE SE 28. TRAVNJA

Bare & Majke spremaju se osvojiti London

Najčitanije iz rubrike