Tehno
MODEL EZ1000

Panasonic podiže ljestvicu u kategoriji OLED televizora
Objavljeno 13. siječnja, 2017.

Panasonic je predstavio prvi na svijetu UHD OLEDT televizor koji podržava HDR i koji doseže profesionalne razine u obradi slike.

Model EZ1000 korisnicima donosi savršen kontrast i najnoviju OLED tehnologiju koja se odlikuje nevjerojatnim potencijalom u reprodukciji boja. Televizor se odlikuje slikom koja je istovremeno i savršeno precizna i iznimno lijepa. Također, kako bi se korisnicima osigurala i vrhunska kvaliteta zvuka, zvučnik ovog modela - Dynamic Blade Speaker - osmislili su Technicsovi stručnjaci.

S modelom EZ1000 Panasonic je podigao ljestvicu u polju TV-tehnologija kako bi vam omogućio uživanje u preciznoj slici upravo na način na koji su to zamislili redatelji. Ekran Master HDR OLED, koji predstavlja srce modela EZ1000, na dva se načina nastavlja na ekran koji je krasio hvaljeni model CZ950. Naime, ekran ima mogućnost postizanja dvostruko viših razina svjetline nego što je to slučaj kod standardnih OLED televizora. Također, ovaj ekran ima i mogućnost reprodukcije gotovo pune DCI skale boja. Naširoko je prihvaćeno kako je taj standard ključni sastojak uistinu autentične HDR (High Dynamic Range) slike.

Iznimna preciznost u reprodukciji boja, fantastičan prikaz tamnih boja, vrhunski prikaz detalja u tamnim scenama i visoka razina OLED svjetline, predstavljaju savršenu kombinaciju koja odgovaram zahtjevima HDR-a, kada je riječ o bojama i ekstremnom kontrasti. Budući da svaki pojedinačni piksel na OLED ekranu posjeduje vlastitu svjetlinu, zapanjujuća svjetlina i savršeni crni tonovi HDR-a mogu na ekranu biti prikazani u isto vrijeme. Također, taj se prikaz odlikuje odsutnošću bilo kakvih crta, krugova ili slučajnog osvjetljenja s kojima se često susrećemo na LCD televizorima. M.R.

Najčitanije iz rubrike