TvObzor
MANDY MOORE

Nakon razvoda posvetila sam se sebi i činim što me usrećuje
Objavljeno 13. siječnja, 2017.

Lijepa američka pop-zvijezda, kantautorica i glumica Mandy Moore rođena je prije gotovo 33 godine u New Hampshireu i odrastala je uz majku i dva brata. Glazbenu karijeru započela je 1999. kad je izbacila debitantski singl “Candy”, koji je završio na 41. mjestu Billboardove Hot 100 liste. Potpisala je ugovor s Epic Recordsom i vrlo brzo objavila prvi album “So Real”, koji je dostigao platinastu nakladu. Do 2009. godine prodala je deset milijuna primjeraka svojih albuma diljem svijeta, a tri godine poslije smještena je na 96. mjesto 100 sjajnih žena u svijetu glazbe TV mreže VH1, kao i na 63. mjestu njihove liste najseksi glazbenica svih vremena.

Nova uloga donijela nominaciju

Osim glazbene karijere, Mandy je “ganjala” i onu glumačku – debi je ostvarila 2001. u drugom dijelu filma “Dr. Dolittle”, iako je to bila vrlo mala, glasovna uloga. Tijekom te godine pojavila se u ulozi Lane Thomas u komediji “Princezini dnevnici” nasuprot Anne Hathaway. Prvu glavnu ulogu dobila je 2002. u romantičnoj komediji “Šetnja za pamćenje”, koja je snimljena prema romanu Nicholasa Sparksa. Prošle godine dobila je zahtjevnu ulogu Rebecce Pearson (u 30-im i 60-im godinama života) u NBC-jevoj dramediji “To smo mi”, koja joj je donijela nominaciju za prestižnu nagradu Zlatni globus u kategoriji najbolje sporedne glumice.

Kad je riječ o njezinu privatnom životu, 2008. godine počela je izlaziti s kantautorom Ryanom Adamsom; zaručili su se u veljači 2009., a vjenčali u ožujku 2010. godine. Moore je predala papire za razvod u siječnju 2015. zbog “nepremostivih razlika”, a u srpnju iste godine počela je izlaziti s glazbenikom Taylorom Goldsmithom. Razvod Adams-Moore je finaliziran tek u lipnju prošle godine.

Bili ste plavuša i brineta. Što vas je inspiriralo za trenutnu boju kose?

- Šišanje kose i bilo kakve promjene frizure za mene su filozofija. To je nešto na što sam pretplaćena zauvijek. Početkom prošle godine odrezala sam šiške, a zatim sam, kao i većina žena koje poznajem, odlučila ponovno ih pustiti da narastu, što je najgluplji potez na svijetu. Ali mi dosadi pa budem sretna što sam dama i mogu mijenjati frizuru kad god poželim.

Oko čega ste najviše uzbuđeni u vezi s novom NBC-jevom serijom “To smo mi”?

- Raduje me prilika da mogu igrati ženu i majku, jer to nikada prije nisam radila. Osjećam da mi je ova uloga došla u pravom razdoblju mog života. Otvorena sam za sva nova iskustva. Ponosna sam što mogu biti dio sjajne glumačke postave i emocionalnih priča s kojima se apsolutno svi mogu povezati.

Otvorena za nova iskustva

Vaš je fokus očito nova serija, ali hoćete li se vratiti glazbi?

- Nedostaje mi! Nisam ništa snimila već više od sedam godina, što je uistinu mnogo vremena. No cijelo to vrijeme pisala sam pjesme i neprestano sam okružena glazbom. Čak i izlazim s glazbenikom. Stoga je glazba i dalje u mom eteru i mom svijetu. To je nešto čemu se planiram vratiti kad dođe pravo vrijeme.

Prigrlili ste novu fazu u svom životu i karijeri. Kako se sada osjećate?

- Najvažnije mi je bilo ponovno se fokusirati na sebe. Mislim da sam bila prilično neodlučna oko ulaganja sve energije u osobnu stranu mog života. Sada sam svjesna toga da ne mora biti jedno ili drugo. Odmah nakon razvoda bilo mi je važno fokusirati se na samu sebe i činiti ono što me usrećuje. Vježbati. Okružiti se prijateljima. Jednostavno nastaviti sa životom na koji sam navikla i shvatiti da nisam ukleta. Postoji mnogo ljudi koji su se našli u istoj situaciji. I stvari postaju lakše kako vrijeme prolazi.

Pripremio: Adrian ANDREJEK
OSOBNA ISKAZNICA

IME I PREZIME: Amanda Leigh Moore

DATUM ROĐENJA: 10. travnja 1984.

MJESTO ROĐENJA: Nashua, New Hampshire

LJUBAV: Taylor Goldsmith, dečko

TO SMO MI

FOX Life, četvrtkom u 22.00 sata

Možda ste propustili...

PREMIJERNO PRIKAZIVANJE NA HTV1 POČINJE OD 15. TRAVNJA

Nova meksička serija “Senjorita ‘89”

U TREĆOJ EMISIJI POPULARNOG SHOWA

“Zvijezde pjevaju” šansone i pop

JOLE KAO GOST PANELIST U ‘’TKO TO TAMO PJEVA?’’

Atmosfera me potpuno obuzela, stvarno sam uživao

Najčitanije iz rubrike