Sport
ŽOK OSIJEK PRIPREMA SE ZA NASTAVAK PRVENSTVA

Među vodeći kvartet Superlige i bez pojačanja?
Objavljeno 12. siječnja, 2017.

Imale su odbojkašice Osijeka radnu obvezu skoro do posljednjih dana prošle godine. Na oproštaju od 2016., točnije 29. prosinca, igračice Darija Fančovića igrale su finale Kupa Hrvatske. Iako poražene (1:3 od Marina Kaštela), odbojkašice s Drave zaradile su pohvale za svoj nastup, koji su zaslužile ne samo za izdanja u završnici Kupa već i za ono što se odradilo u ligaškom dijelu. U deset odigranih susreta Superlige, prve jakosne skupine, ostvareno je pet pobjeda i s trenutno 13 osvojenih bodova drži se peta pozicija u poretku.

- Bilo je prigoda da se osvoji i pokoji bod više. Ne treba zaboraviti da smo tek od jeseni članice elitne osmorke te da su nas tijekom sezone zadesili i problemi s ozljedama igračica koje su bile u udarnoj postavi. Da smo ostali kompletni, imali bismo više od 13 bodova, a tko zna, možda bi i u finalu Kupa bilo još više uzbuđenja i neizvjesnosti - kaže trener Fančović, koji je i oslabljenim kadrom konkurirao za prvi trofej sezone.

- Napravili smo pomak u razmaku od 12 mjeseci, nakon polufinala igrali smo utakmicu za trofej. Nismo bili samo ukras u finalu, namučili smo domaćina, koji je i vodeći sastav Superlige. Za nešto više trebao je širi kadar, a mi smo bili značajno oslabljeni - naglašava trener Osijeka, koji bi u u nastavak sezone mogao ući s problemima koji su i sada aktualni. Za Ivu Barunčić sezona je završena, a kapetanica Ivana Grubeša nije u trenažnom procesu.

- Grubeša je na terapijama, ne znam kada će se priključiti suigračicama, koje su nakon nekoliko dana odmora počele raditi. Trenutno je zbog viroze na poštedi i Šimunec, nadam se samo da se do nastavke sezone stanje neće pogoršati - priželjkuje Fančović, koji ne bi imao ništa protiv da se poveća brojčano stanje u svlačionici. Prostora za dovođenje nema previše, ali tko zna, možda neka igračica i stigne u Gradski vrt.

Prvenstvo se nastavlja 28. siječnja, do kraja osnovnog dijela valja odraditi još četiri kola, a onda se Superliga dijeli na dvije skupine. Osječanke traže svoje mjesto u vodećem kvartetu, a borba za četvrto mjesto vodit će se između tri kluba.

- U igri je 12 bodova, smatram da možemo osvojiti devet koji bi mogli biti dostatni za četvrto mjesto. Nova Gradiška ima bod više, ali nam dolazi u zadnjem kolu, a ne treba otpisati Poreč, koji se osnažio u stanci. Dobra vijest je da imamo tri boda više od njih, ali bit će zanimljivo u nastavku sezone - smatra Dario Fančović.

Prije 11. kola Superlige i gostovanja kod zagrebačke Mladosti, odbojkašice s Drave planiraju odraditi i tri prijateljske, međunarodne provjere. Dolazak Kapsovara i Srem Tempa zavisit će i od vremenskih (ne)prilika, a generalka će biti ogled u Gradačcu (Kula). N. Benčina

Možda ste propustili...

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

PRVA ŽNL OSJEČKO BARANJSKA

Šestica u Osijeku i Donjoj Motičini

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana