Osijek
RASPUŠTEN GRADSKI ODBOR HDZ-a

Željko Kovačević povjerenik
HDZ-a za grad Osijek
Objavljeno 11. siječnja, 2017.

Na sjednici osječko-baranjskog Županijskog odbora HDZ-a jednoglasno je prihvaćena ostavka predsjednika osječkog Gradskog odbora HDZ-a Vlatka Kopića i taj je odbor raspušten, a povjerenikom te stranke za grad Osijek imenovan je Željko Kovačević. Imenovano je i Povjerenstvo koje će mu pomagati u radu u prijelaznom razdoblju.

Kopić je posljednjih devetnaest mjeseci vodio Gradski odbor, ali, kako je i ovaj put istaknuto, zbog poslovnih i obiteljskih obveza odlučio se mandat predsjednika četvrte po veličini organizacije HDZ-a u Hrvatskoj vratiti stranci. “Smatram kako nisam u mogućnosti kvalitetno i predano obnašati navedenu dužnost zbog prevelikih obveza koje sam nedavno preuzeo i kojima želim biti predan u idućem razdoblju. Od jeseni sam zastupnik u Saboru, gdje sam i član triju saborskih odbora. Ujedno sam i zamjenik ravnatelja Kliničkog bolničkog centra Osijek, gdje sam permanentno na usluzi toj ustanovi koja je najveći poslodavac u istočnoj Hrvatskoj”, zaključio je Kopić. Dodaje kako zahvaljuje svima na uspješnoj suradnji i stoji na raspolaganju stranci ako svojim djelovanjem može pridonijeti da poluči izbornu pobjedu u svibnju ove godine, kao i ubuduće.

U srijedu se Kopić, zajedno s Ivanom Anušićem, predsjednikom osječko-baranjskog Županijskog odbora te Željkom Kovačevićem, obratio novinarima, pozivajući članstvo da pruži potporu povjereniku i ostane jedinstveno.

Anušić je zahvalio Kopiću na dosadašnjem radu, istaknuvši kako je Županijski odbor jednoglasno donio odluku o raspuštanju gradske organizacije. “Osječko-baranjski HDZ želi se kvalitetno pripremiti za izbore te nastaviti tradiciju dobrih rezultata koje je stranka ostvarivala proteklih godina na svim izborima”, kazao je Anušić, otklonivši nagađanja o raspuštanju odbora HDZ-a i u Donjem Miholjcu i Belišću te ustvrdivši kako je ovdje “HDZ jači nego ikad”.

“Odnosi u HDZ-u nisu narušeni, iako nam se to već neko vrijeme pokušava imputirati”, istaknuo je. Anušić kaže i kako su sve odluke donesene u skladu sa Statutom, te potvrđuje da je književnica Ivana Šojat jedan od kandidata za gradonačelnika, ali da nije jedina i da odluka još nije donesena. Do kraja siječnja bi, prema njegovim riječima, trebali biti službeno potvrđeni kandidati HDZ-a za gradonačelnike svih gradova u Slavoniji i Baranji. Kandidate za župana, pak, mora najprije potvrditi središnjica. Istaknuo je da predstojeće izbore HDZ shvaća vrlo ozbiljno te je podsjetio na niz izbornih pobjeda posljednjih godina. “Taj niz želimo nastaviti”, zaključio je Anušić.

Igor BOŠNJAK
HDZ ŽELI I GRADONAČELNIKA I ŽUPANA

Medijima se obratio i sam povjerenik Kovačević te najavio predani rad Povjerenstva čiji su članovi aktivni sudionici iz različitih područja života u Osijeku. “HDZ želi i svog gradonačelnika i svog župana”, rekao je.

Kovačević je dugogodišnji član HDZ-a, dosad potpredsjednik Gradskog odbora, županijski vijećnik HDZ-a te predsjednik MO Josipovac. Diplomirani je inženjer građevine, zaposlen u IGH-u u Osijeku kao projektant mostova, oženjen je i otac jednog djeteta. Uz njega Povjerenstvo čine Vlatko Kopić, Marinko Miloš, Anto Barukčić, Domagoj Mikulić, Ivica Vuletić, Ivana Šojat, Drago Šubarić, Srećko Tomas, Mirko Ivković, Davor Mikulić, Petar Lagator, Marela Đurić, Matea Mamić, Ivan Begović, Zoran Đuroković, Ivica Mlinarević, Željko Biočić, Marija Vrkić, Vinko Kuduz i Sanda Pašuld.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike