Regija
MODERNIZACIJA PROIZVODNJE

Potpore stočaru i mljekaru
Objavljeno 11. siječnja, 2017.

VIROVITICA

Za modernizaciju te razvoj stočarske i mljekarske proizvodnje putem Programa ruralnog razvoja, a od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i prema Odluci o dodjeli sredstava za provedbu Podmjere 4.1. “Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva”/ Operaciju 4.1.1. “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava”, dva su korisnika, odnosno OPG-a, s područja Virovitičko-podravske županije dobila značajne potpore.

Tako je OPG Marija Kordija iz Gornjeg Miholjca dobio 920.361,94 kuna, uz intenzitet potpore od 90 posto ukupno prihvatljivih troškova. Doprinos EU sredstava je 85, a Republike Hrvatske 15 posto od ukupno dodijeljene potpore. OPG Marija Kordija dobivena će sredstva uložiti u modernizaciju te razvoj stočarske i mljekarske proizvodnje na poljoprivrednom gospodarstvu.

OPG-u Kristijana Marasa iz Virovitice dodijeljena je potpora u iznosu od 395.821,97 kuna, uz intenzitet potpore od 70 posto ukupno prihvatljivih troškova. Doprinos EU sredstava je 85, a Republike Hrvatske 15 posto od ukupno dodijeljene potpore.

OPG Kristijana Marasa dobivena sredstva uložit će kao i OPG Marija Kordija, u modernizaciju te razvoj stočarske i mljekarske proizvodnje na poljoprivrednom gospodarstvu. Projektne prijave za oba projekta, u suradnji s prijaviteljem, izradila je Razvojna agencija VIDRA Virovitičko-podravske županije.V.Grgurić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GRAD VINKOVCI PRODAJE OŠASNU IMOVINU

Vinkovčanima uskoro zatvorena tržnica koja će raditi svaki dan

2

KLASTER PROIZVOĐAČA ORAŠASTIH PLODOVA

Sovarovim orasima iz Sotina slade se splitski turisti

3

PRIZNANJE ZA ISTRAŽIVAČKI RAD

Antunu Ivankoviću nagrada za doprinos u kulturi