Regija
MODERNIZACIJA PROIZVODNJE

Potpore stočaru i mljekaru
Objavljeno 11. siječnja, 2017.

VIROVITICA

Za modernizaciju te razvoj stočarske i mljekarske proizvodnje putem Programa ruralnog razvoja, a od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i prema Odluci o dodjeli sredstava za provedbu Podmjere 4.1. “Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva”/ Operaciju 4.1.1. “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava”, dva su korisnika, odnosno OPG-a, s područja Virovitičko-podravske županije dobila značajne potpore.

Tako je OPG Marija Kordija iz Gornjeg Miholjca dobio 920.361,94 kuna, uz intenzitet potpore od 90 posto ukupno prihvatljivih troškova. Doprinos EU sredstava je 85, a Republike Hrvatske 15 posto od ukupno dodijeljene potpore. OPG Marija Kordija dobivena će sredstva uložiti u modernizaciju te razvoj stočarske i mljekarske proizvodnje na poljoprivrednom gospodarstvu.

OPG-u Kristijana Marasa iz Virovitice dodijeljena je potpora u iznosu od 395.821,97 kuna, uz intenzitet potpore od 70 posto ukupno prihvatljivih troškova. Doprinos EU sredstava je 85, a Republike Hrvatske 15 posto od ukupno dodijeljene potpore.

OPG Kristijana Marasa dobivena sredstva uložit će kao i OPG Marija Kordija, u modernizaciju te razvoj stočarske i mljekarske proizvodnje na poljoprivrednom gospodarstvu. Projektne prijave za oba projekta, u suradnji s prijaviteljem, izradila je Razvojna agencija VIDRA Virovitičko-podravske županije.V.Grgurić

Možda ste propustili...

DIZAJNIRANJE RAČUNALOM

Filip viceprvak države

LIKOVNO NATJECANJE U NAŠICAMA

Nagrađeno je čak 19 učenika

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana