Sport
USPJEH OSJEČKOG TENISAČA U BEOGRADU

Kranić osvojio i peti ITF turnir
Objavljeno 10. siječnja, 2017.

Hrvati su dominirali na juniorskom ITF turniru koji se na dvoranskoj zemljanoj podlozi igrao u Beogradu. Oba naslova prvaka otišla su u Lijepu Našu, Zagrepčanka Noa Krznarić slavila je u konkurenciji tenisačica, dok je najbolji među tenisačima bio Osječanin Karlo Kranić. Kranić je u glvnom gradu Srbije bio postavljen za prvog nositelja i lako je projurio do finala gdje je svladao domaćeg predstavnika Miloša Dabića sa 6:1, 6:7 (7), 6:1. Finale je Kranić mogao i ranije završiti, u drugom setu vodio je sa 3:1, zatim imao i tri meč-lopte, ali Dabić se nije dao potpuno slomiti i odveo je meč u treći set u kojem nije imao nikakvih izgleda. Osječki tenisač ponovno je podigao nivo igre i ostavio suparnika na samo jednom gemu.

Ovo je 17-godišnjem Osječaninu peti naslov u juniorskoj konkurenciji, ITF turnire osvajao je još u Skopju, Mostaru (2) i Budimpešti.

- Jako smo zadovoljni turnirom u Beogradu, Karlo je odigrao stabilan turnir, nije bilo velikih oscilacija i padova. Recimo, u polufinalu je trećem nositelju Liucciju prepustio samo dva gema, iako je Talijan puno bolji igrač nego što to rezultat govori. No, dečku je koncentracija bila nikakva i Karlo je to “naplatio”. U drugom setu finala Kranić je imao malu krizu, točnije Dabić je igrao stvarno dobro, ali kad je trebalo u odlučujućoj dionici , ponovno je bio sjajan i otišao lako do pobjede - komentirao je Kranićev trener Davor Grgić dodavši kako njegov pulen sada kreće na viši nivo. Naime, Kranić ostavlja iza sebe ITF turnire četvrtog i petog ranga te će se okušati na onima najvišeg nivoa, prvog, drugog i trećeg. I. Li.

Možda ste propustili...

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA - 26. KOLO

BSK nije mogao pomoći sebi, ni susjedu iz Gradskog vrta

DERBI SUSRET PAKET24 PREMIJER LIGE ZA RUKOMETAŠE

Vori: NEXE je sad kao ranjeni lav, Vuja će već nešto smisliti

Najčitanije iz rubrike