Svijet
OBILJEŽAVANJE DANA RS-A

Istraga u BiH zbog
postrojavanja vojske
Objavljeno 11. siječnja, 2017.

Vezani članci

“DAN ENTITETA”

U RS-u parada koja priziva - novi rat

U ministarstvu obrane Bosne i Hercegovine u utorak je otvorena službena istraga koja treba utvrditi tko je i kako angažirao pripadnike državnih oružanih snaga za sudjelovanje u ceremonijama obilježavanja 9. siječnja kao dana Republike Srpske, prenijeli su lokalni mediji.

Iz tog ministarstva potvrđeno je kako je ranije izrečena jasna zabrana sudjelovanja pripadnika oružanih snaga BiH u bilo kakvim manifestacijama povezanim s obilježavanjem dana RS, koji je Ustavni sud BiH proglasio nezakonitim i ukinuo ga. U Banjoj Luci je tim povodom postrojeno četrdesetak pripadnika Treće pješačke pukovnije oružanih snaga, i to po izravnom nalogu predsjedatelja Predsjedništva BiH Mladena Ivanića, koji je tvrdio kako po zakonu na to ima pravo.

"Ministarstvo obrane BiH će ustanoviti kako se to dogodilo kroz zapovijedni lanac i o tome izvijestiti Predsjedništvo BiH", stoji u izjavi uz podsjećanje kako je prošlog tjedna Zajedničkom stožeru oružanih snaga poslana pisana uputa kojom je zabranjeno sudjelovanje vojnika u ceremonijama povezanim s nelagalnim praznikom.

Stožer NATO-a u Sarajevu također je zatražio provedbu pune istrage.H

Možda ste propustili...

PRIZNAO ODGOVORNOST ZA PROPUSTE KOJI SU OMOGUĆILI HAMASU DA NAPADNE IZRAEL

Ostavka šefa obavještajaca

Najčitanije iz rubrike