Osijek
RADIONICA “GRADITELJI SNOVA”

Izrađuju mostove od špageta i
divovske origamije, slikaju, šiju...
Objavljeno 10. siječnja, 2017.

Oni grade mostove od špageta, izrađuju divovske origamije, igraju se fizičara, slikaju, šiju, plešu, fotografiraju, glume... Riječ je o djeci i mladima u dobi od šest do 18 godina - polaznicima Zimske kreativne radionice “Graditelji snova”, koja se prvi put održava u Graditeljsko-geodetskoj školi, u organizaciji te škole i Građevinskog fakulteta.

- Radionice traju tri dana, a u srijedu, posljednjeg dana, od 16.30 sati Zimska radionica otvorena je za javnost kako bismo pokazali sve radove polaznika. Osmislili smo 11 kreativnih radionica, zajednička im je tema Graditelji snova, a sve potiču stvaralački rad kod djece. Polaznici, uz stručno vodstvo, sami dolaze do spoznaja, od ideje do realizacije, a ujedno stječu različite praktične vještine – kaže Stela Macakanja-Baćić, prof. hrvatskog jezika i književnosti, koordinatorica Zimske kreativne radionice.

Voditelji su radionica profesori i bivši učenici Graditeljsko-geodetske škole, inženjeri, arhitekti, studenti, članovi udruge Atelier artist (vode glumačku i filmsku radionicu), a svi rade volonterski.

Za vrijeme trajanja Zimske kreativne škole svim su polaznicima osigurani materijal za rad, alat, pomagala, stručno vodstvo mentora, besplatan gradski prijevoz i topli obrok. Za topli obrok pobrinuo se hotel “Osijek”, za besplatni prijevoz učenika GPP, a organizaciju su pomogli brojni sponzori.

U srijedu (11. siječnja) Graditeljsko-geodetska škola bit će veliki izložbeni prostor. Posjetitelji će moći vidjeti divovske origamije, izložbu fotografija, filmove koje su djeca snimila, mostove od špageta, simulaciju potresa, supercool zumbu i još mnogo toga.

Vesna LATINOVIĆ
Možda ste propustili...

DESETO IZDANJE KREATIVNE RIZNICE

Rizničarska kreativnost usmjerava životopise

PROJEKT UDRUGE KREAKTIVA: UPOZNAJUĆI EUROPU UPOZNAJEM SEBE

Punoljetnost su obilježili putujući vlakom po Europi na trasi Orient Expressa

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

Najčitanije iz rubrike