Regija
ŠKOLSKI ODBORI ODLUČILI

U šest škola nastava počinje već sutra, u ostalima u ponedjeljak
Objavljeno 10. siječnja, 2017.

SLATINA

Prema Odluci o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2016./2017., koju je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta donijelo 5. travnja prošle godine s potpisom tadašnjeg ministra Predraga Šustara, drugo polugodište ove školske godine traje od 12. siječnja do 14. lipnja, a za učenike završnih razreda srednje škole do 19. svibnja 2017. godine. Tom odlukom predviđeno je također da Županija s ostalim osnivačima školskih ustanova na svojem području može drukčije planirati početak nastave u prvom polugodištu i trajanje zadnjega tjedna zimskoga odmora, o čemu odlučuje Ministarstvo na prijedlog ureda državne uprave u županiji nadležnog za obrazovanje. Takav zahtjev trebalo je Ministarstvu dostaviti najkasnije do 9. lipnja prošle godine.

No, 14. prosinca novoutemeljeno Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputilo je Preporuku svim osnovnim i srednjim školama kojom daje mogućnost školskim odborima da donesu odluku prema kojoj će drugo obrazovno razdoblje umjesto 12. započeti 16. siječnja 2017., pridržavajući se pri tome zakonske obveze o minimumu nastavnih dana. Sukladno toj preporuci, školski odbori osnovnih i srednjih škola na području Virovitičko-podravske županije donijeli su odluke o početku nastave u drugom polugodištu ove školske godine. Tako se dogodilo da u istom gradu (u Slatini i Virovitici) neke škole počinju drugo polugodište 12. siječnja, a druge s nastavom kreću 16. siječnja.

Nastava u dvije srednje škole, u Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina i Katoličkoj klasičnoj gimnaziji s pravom javnosti u Virovitici te u OŠ Gradina i osnovnim školama Josipa Kozarca Slatina, August Cesarec Špišić Bukovica i Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica počinje u četvrtak, 12. siječnja. U svim ostalim školama na području Virovitičko-podravske županije nastava će početi u ponedjeljak, 16. siječnja.P.Žarković

Možda ste propustili...

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

ZAVIČAJNI KLUB "GACKA"

Bizovački Ličani u KD-u Lisinski

Najčitanije iz rubrike