Regija
DVD ĐAKOVO

U 2016. imali čak 219 intervencija
Objavljeno 9. siječnja, 2017.

ĐAKOVO

Dobrovoljno vatrogasno društvo Đakovo je kao središnja vatrogasna postrojba u prošloj godini interveniralo u 219 slučajeva, doznajemo od zapovjednika đakovačkog DVD-a Ivana Klemena. Đakovački vatrogasci, inače, društvo su na koje se Đakovčani osobito ponose, pa kad ih zatekne nevolja, prvo zovu svoje “vatrene dečke”, čak i onda kada intervencija nije u njihovoj nadležnosti poput nedavnih pucanja vodomjera u Đakovu i okolici zbog iznimno niskih temepratura.

- Od ukupnog broja intervencija 20 posto ili 45 intervencija se odnosilo na požarne intervencije, a 80 posto ili 174 intervencije bile su tehničke prirode. Od požarnih intervencija vatrogasci su intervenirali prilikom devet požara stambenih objekata, 11 požara dimnjaka, četiri požara gospodarskih građevina, 15 požara na otvorenom prostoru, tri požara vozila i tri automatske vatrodojave - kaže Klemen dodajući kako se tehničke intervencije najviše odnose na aktivnosti zbog saniranja posljedica velikih oborina odnosno ispumpavanja prostora kojih je bilo 156, zatim oslobađanje unesrećenih iz vozila koja su sudjelovala u prometnim nesrećama u 10 intervencija, otvaranje stana u pet intervencija, dvije intervencije kod sumnje na curenje plina i jedna intervencija pranja prometnice.

- Kao i svake godine do sada svaka intervencija je odrađena prema svim pravilima vatrogasne službe i standardnim operativnim postupcima Društva. Nažalost, ove godine bilježimo i jednu lakšu ozljedu vatrogasca na intervenciji gašenja požara otvorenog prostora. Vatrogasac se brzo i uspješno oporavio - kaže Klemen.M.Muškić

Poziv novim članovima

“Ostvarenje našeg trajnog zadatka je stalno okupljanje mladih i njihovo uključivanje u rad naše postrojbe kojoj je zbog opstanka potrebno stalno zanavljanje članstva kako ne bi došlo do problema u intervencijskoj spremnosti, a samim tim i ne bi bila dovedena u pitanje sigurnost svih naših sumještana. U tu svrhu planiramo za 23. siječanj zakazati termin u kojemu bi se svi zainteresirani postati vatrogascima mogli prijaviti te krenuti u osposobljavanje i u proces postajanja vatrogascem”, kaže Klemen.

Možda ste propustili...

NA TRGU U SREDIŠTU NAŠICA

Škola je predstavila strukovna zanimanja

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli

2

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

3

DRŽAVNO POLJOPRIVREDNO ZEMLJIŠTE

Na prodaju 101,6 hektara,
početna je cijena 546.281 euro