Regija
6. KOBASIJADA

Najkobasicu napravio je Viktor Bulava
Objavljeno 9. siječnja, 2017.

DUGA MEĐA

U organizaciji Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca, Domovinskog rata Duga Međa, pod pokroviteljstvom Općine Zdenci, održana je 6. Kobasijada. Kobasijadi su nazočili načelnik Općine Zdenci Tomislav Durmić, saborski zastupnik Stevo Culej, pomoćnik ministra branitelja i predsjednik HVIDR-e VPŽ Nenad Križić, dopredsjednik Skupštine VPŽ Mato Bubaš te mnoštvo hrvatskih branitelja i građana iz cijele regije od Našica do Virovitice.

- Dosadašnjih godina smo organizirali simbolična natjecanja u dužini i debljini kobasice, no od ove godine natjecanje smo podigli na višu razinu pa se ocjenjuje samo kvaliteta proizvoda. Na natjecanje je došlo 16 uzoraka proizvođača iz cijele regije - Slatine, Orahovice, Našica, Zdenaca, Duge Međe i drugih okolnih mjesta. Želja nam je još više potaknuti naše domaće proizvođače da nastave s proizvodnjom domaćih suhomesnatih proizvoda koji su istinska prepoznatljivost kako našeg kraja tako i cijele Slavonije – rekao je predsjednik UHBDDR-a Duga Međa Darko Eichler.

Uzorke je ocijenilo povjerenstvo u sastavu: Franjo Bucić iz Donje Pištane iz OPG-a Ivan Bucić koje dvije godine ima najbolji kulen u državi te mesar iz Zdenaca Ivan Ramić. Pobjednik Kobasijade je tajnik udruge domaćina Viktor Bulava, drugo mjesto pripalo je UHBDDR-u Duga Međa, a treće Goranu Draksleru iz Slatine.

- Tajna dobre kobasice je imati dobre začine, kvalitetno meso i mora se dobro osušiti – rekao je pobjednik Bulava. Novoizabrani pomoćnik ministra branitelja Tome Medveda Nenad Križić, istaknuo je kako Ministarstvo podržava braniteljska događanja.

Nakon proglašenja pobjednika udruga organizator uručila je zastavu udruge maratonki iz Zdenaca Kristini Špoljarić koja trči braniteljske maratone, a kako bi ubuduće utrke trčala s oznakom branitelja iz svoga kraja.V.Grgurić

Možda ste propustili...

PREVENTIVNI PROGRAM “DUGINE BOJE”

Prepoznati tuđe i vlastite osjećaje

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

Najčitanije iz rubrike