Regija
ZATVARAJU SE HOTEL TERMIA I KUPALIŠTE

Obnova hotela vrijedna
30-ak milijuna kuna
Objavljeno 10. siječnja, 2017.

BIZOVAC

Od ponedjeljka, 16. siječnja, za posjetitelje se do daljnjeg zatvara hotel Termia Bizovačke toplice te kupalište koje se nalazi u sklopu ovog lječilišno- turističkog kompleksa, a sve kako bi konačno mogla krenuti najavljena rekonstrukcija hotela Termia vrijedna gotovo 30 milijuna kuna, objavio nam je jučer direktor Sunčanih toplica d.d., Stjepko Bulić.

Moderni kompleks

Vijest o početku obnove hotela, u čiji se interijer nije ulagalo više od četvrt stoljeća otkako je sagrađen, potvrda je ozbiljnosti najava novog vlasnika Jake Andabaka, koji je već pri kupnji Toplica 2014. godine najavio da od ove teško posrnule tvrtke u stečaju želi velikim ulaganjima napraviti moderni hotelsko-turistički kompleks po najvišim standardima.

U prvoj fazi ulaganja tvrtka Sunčane toplice d.d. uložila je oko 10 milijuna kuna u gradnju najvećeg bazena s valovima u RH koji je otvoren u kolovozu 2015. godine.

Potom je uloženo 22 milijuna kuna u gradnju potpuno novog Lječilišta Bizovačke toplice koje koristi najmoderniju tehnologiju za pomoć pacijentima i jedno je od najboljih u RH koji na terapiju dolaze preko Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje ili u privatnom aranžmanu. Istovremeno se krenulo i u potpunu rekonstrukciju unutarnjih bazena koji su otvoreni u kolovozu 2016. godine u koju je uloženo još 20 milijuna kuna. Dakle, u ove tri faze do sada je uloženo više od 50 milijuna kuna, priopćeno je iz Sunčanih toplica d.d., odakle naglašavaju da četvrta faza, koja upravo započinje, podrazumijeva rekonstrukciju hotela koja će, prema planovima, stajati oko 25 milijuna kuna, kao i dodavanje novih atrakcija i bazena što je investicija od cca 30 milijuna kuna. Dakle, nakon što se završi i ova investicija do kraja ove godine, novi vlasnik moći će se pohvaliti impresivnom brojkom od oko 100 milijuna kuna ukupnih investicija u Bizovcu.

Više zvjezdica

- Radovi na rekonstrukciji trebali bi krenuti vrlo brzo i već sada možemo najaviti da će prvo biti završeni radovi na kupalištu, koje će doživjeti pravi face-lifting i koji planiramo otvoriti tjedan dana prije Uskrsa. Što se pak tiče obnove hotela, teško je točno prognozirati kako će ići tijek radova s obzirom na to da isti objekt nije diran otkad je sagrađen i što ne znamo što nas čeka kad radovi budu počeli, no sigurni smo da će oni u cijelosti biti završeni do kraja ove godine - najavljuje direktor Bulić.

Kada rekonstrukcija bude privedena kraju, obnovljeni hotel će umjesto sadašnje dvije dobiti tri zvjezdice zbog kvadrature soba, dok će sve ostalo u njima biti zapravo na razini četiri zvjezdice, pojašnjava Bulić. Osim toga, hotel će svoj sadašnji kapacitet od 104 sobe povećati za 30-ak soba, a broj ležaja će umjesto dosadašnjih 200-tinjak iznositi između 250 i 260.

Nakon što se završi ovaj dio posla, predstoji posljednja i završna faza u kojoj je predviđena gradnja kampa i parkirališta s cca 800 parkirnih mjesta sto će stajati još dodatnih 10 milijuna kuna, a turizmu ovog kraja otvoriti nove perspektive.

Iz Sunčanih toplica također poručuju da će unatoč zatvaranju hotela i kupališta novo Lječilište nastaviti normalno raditi i primati pacijente i goste.

lidija ANIČIĆ

Rok

Sve bi trebalo završiti do kraja 2017.

Nakon što se završi ovaj dio posla, predstoji posljednja i završna faza u kojoj je predviđena gradnja kampa i parkirališta

Možda ste propustili...

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

ODJEK IZBORA NA LOKALNOJ RAZINI

Nikolić: Morat će biti bolja suradnja

AUSTRALSKA DOBRA PRAKSA

Edukacija: Briga o starijim osobama

Najčitanije iz rubrike