Zdravlje
TOPLICE LIPIK

Na izvoru zdravlja!
Objavljeno 9. siječnja, 2017.

Okružene stoljetnim perivojem, prirodnim izvorima ljekovite termalne vode s bogatom povijesti Toplice Lipik u svojoj očuvanoj izvornoj arhitekturi vode vas u blagodati u kojima su uživali još i stari Rimljani.

Lipik je slikovit gradić u zapadnoj Slavoniji koji se odlikuje blagom nizinskom klimom i prirodnim bogatstvom termomineralne vode. Naselje je izraslo oko izvora ljekovite vode koji su poznati još iz rimskog doba, a samo lječilište postoji više od 200 godina. Sa svojim perivojem, koji je zaštićen kao spomenik parkovne arhitekture, vrlo je cijenjeno, kako po uspješnom liječenju tako i kao destinacija za ugodan odmor.

Višestoljetna tradicija u liječenju bazirana je prije svega na ljekovitim svojstvima vode koja ima stalnu temperaturu izvorišta od 60 °C, a zbog svog kemijskog sastava ima izvanredne balneološke karakteristike.

Toplice Lipik svojim korisnicima omogućavaju uživanje u blagodatima ljekovite vode kupanjem u bazenu s temperaturom vode 32 - 33 °C, podvodnim masažama te bisernim i mramornim kupkama gdje se temperatura vode prilagođava ovisno o subjektivnom osjećaju.

Spojem prirodnih činitelja, modernih medicinskih dostignuća i stručnog osoblja pripremaju se rehabilitacijski programi prilagođeni specifičnim potrebama svakog pojedinca. Provodi se rehabilitacija neuroloških stanja i bolesti, reumatskih bolesti, posttraumatskih stanja, postoperacijska rehabilitacija, a odlični rezultati postižu se u rehabilitaciji oboljelih od multiple skleroze i stanja nakon moždanog udara.

Osim navedenog provodi se i preventivno liječenje te se prakticira zdravstveni turizam.

Toplice Lipik nude smještaj u miru jednog od najljepših lječilišnih perivoja u Hrvatskoj. Ovisno o funkcionalnom stanju svakog pojedinca pruža se mogućnost izbora smještaja od odjela s 24-satnom njegom do apartmana s četiri zvjezdice. Sobe opremljene i uređene prema najvišim bolničkim standardima nalaze se na odjelu Dependence dok vas u objektu Kamene kupke očekuju sobe hotelskog tipa opremljene klimom, televizorom i bežičnim internetom. U Ankinom dvoru nalazi se osam luksuzno uređenih apartmana kategoriziranih s četiri zvjezdice.

Iskoristite brojne akcijske popuste tijekom godine i priuštite si odmor kakav zaslužujete u miru povijesnog lipičkog perivoja na izvoru ljekovite termalne vode!

Za sve informacije obratite se na br. tel. 034/440-700; e-mail: info@bolnica-lipik.hr; www.bolnica-lipik.hr.

Toplice Lipik - na izvoru zdravlja!

Najčitanije iz rubrike