Regija
ZIMSKA ŠKOLA

Modelarstvo, 3D...
Objavljeno 9. siječnja, 2017.

POŽEGA

Zajednica tehničke kulture Požega za zimskih školskih praznika organizirala je Zimsku školu tehničkih aktivnosti za učenike četiri osnovne škole. Vrijeme kada učenici nemaju školskih aktivnosti oni su pokušali nadomjestiti aktivnostima na izradi modela, izradi raznih konstrukcija u kojima se primjenjuje elektronika i električni pogoni, a posebno interesantno bilo im je raditi na novom 3D printeru s kojim su izrađivali predmete koje su sami projektirali.

- Polaznici su pohađali tri radionice, strojarske konstrukcije u kojima su na temelju materijala koji smo dobili iz ZTK. Druga je naša najstarija radionica ona modelarska, koja se bavi izradom raznih maketa, u koje također ugrađujemo elektroniku i na taj način povezujemo napredniji rad, a maketama dajemo živost. Treća radionica je modeliranje uz pomoć 3D printera. Da bismo osposobili učenike za rad na tom printeru s Tehničkom školom Požega i ravnateljem Zoranom Galićem dogovorili smo obuku kroz tečaj – istaknuo je predsjednik ZTK Požega Đuka Pelcl.

Uratke sa Zimske radionice pokazat će na izložbi u Turističkoj zajednici. Za uskrsne praznike svi polaznici radionica za nagradu će ići u Kraljevicu, u Centar za tehničku kulturu ZTK Hrvatske, na proljetnu školu tehničke kulture. Uz to što će im to biti velika nagrada, tamo im se pruža prilika naučiti mnogo novih stvari. Đuka Pelcl zahvaljuje i roditeljima koji usmjeravaju učenike i dovode ih u ovu zimsku školu, jer ovdje se postižu dobri rezultati koje oni pokazuju i na Državnim natjecanjima iz tehničke kulture osvajajući mjesta u vrhu. Slijedi im ovog proljeća i Županijsko natjecanje u tehničkoj kulturi učenika svih osnovnih škola. Završni dio radionice posjetio je i zamjenik gradonačelnika Darko Puljašić.AGM Kruna

Možda ste propustili...

UGODAN POSJET STUDENCU U LADIMIREVCIMA

Kada skoknu do svoje trgovine, ni kuću ne zaključavaju!

PREVENTIVNI PROGRAM “DUGINE BOJE”

Prepoznati tuđe i vlastite osjećaje

BARANJSKA BICIKLIJADA

U subotu starta 8. Deer & Bike

Najčitanije iz rubrike