Magazin
IVAN VESELIĆ:

Titula najboljeg mladog poljoprivrednika donijela mi je novo iskustvo
Objavljeno 7. siječnja, 2017.
EKOLOŠKI PROIZVOĐAČ VOĆA I POVRĆA IZ NOVOG SELA PALANJEČKOG:

Ekološki proizvođač voća i povrća iz Novog Sela Palanječkog iz Sisačko-moslavačke županije Ivan Veselić prošlogodišnji je pobjednik natječaja za najboljeg mladog poljoprivrednika 2016., koji je organizirala hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i ambasadorica projekta za Hrvatsku Marijana Petir.

- Tri su se proizvoda našeg OPG-a Veselić našla na policama trgovina DM Hrvatska što nam je otvorilo novo tržište i donijelo nove kupce, čime se postigla prepoznatljivost naših proizvoda, ali i samog OPG-a, kao i kraja u kojem proizvodimo ekološke proizvode, Lonjskog polja - rekao je Veselić.

Osim što je predstavljao svoj OPG, Ivan Veselić zastupao je Hrvatsku i na natječaju za najboljeg mladog poljoprivrednika ili poljoprivrednicu u Europskoj uniji koji je organizirala Europska pučka stranka (EPP), najjača politička opcija unutar Europskog parlamenta.

- Zajedno s desetero drugih najboljih mladih poljoprivrednika koji su sudjelovali na prošlogodišnjem natječaju imao sam priliku posjetiti europsku prijestolnicu Bruxelles gdje smo razmjenjivali ideje s drugim europskim poljoprivrednicima, i velikim i malim, koji su se tamo predstavljali te se tako upoznali i s inovacijama - napomenuo je mladi hrvatski poljoprivrednik.

Ovogodišnji natječaj za mladog poljoprivrednika (poljoprivrednicu) otvoren je do 10. siječnja 2017., a mogu se prijaviti mladi poljoprivrednici (poljoprivrednice), nositelji OPG-a do 40 godina života, sa svojim projektima i operativnim konceptima, koji su tijekom 2016. godine ili završeni ili su u provedbi.

- Cilj natječaja i europske nagrade za mlade poljoprivrednike je promicati pozitivnu sliku mladih poljoprivrednika te identificirati djelatnosti koje karakteriziraju inovacija, održivost i tržišna orijentiranost, a sve kako bi mladi ostali živjeti na selu te kako bi ruralni prostor u cjelini nastavio živjeti, što je posebno značajno za Hrvatsku - pojasnila je Marijana Petir.(D.J.)

Možda ste propustili...

PROF. DR. SC. ENES KULENOVIĆ, FAKULTET POLITIČKIH ZNANOSTI SVEUČILIŠTA U ZAGREBU

Agresivni politički akteri svojim istupima štete razvoju demokratske kulture

NATO - 75 GODINA: OBLJETNICA PROSLAVLJENA I U HRVATSKOJ

Temelji sigurnosti jučer, danas i sutra

Najčitanije iz rubrike