Dome slatki dome
UVIJEK ATRAKTIVNE

Bijele pločice za prozračnu kuhinju
Objavljeno 5. siječnja, 2017.

Trendovi dođu i prođu, tako je i s keramičkim pločicama. Svake godine stotine proizvođača predstavljaju nova rješenja za kuhinjske keramičke pločice, kupaoničke keramičke pločice, podne ili zidne keramičke pločice. S popularnošću neke teme ili boje i cijena tih pločica je veća.

Debljina fuge

Ali što napraviti kada smo limitirani sredstvima, kada želimo postaviti pločice koje će lijepo izgledati i za nekoliko godina? Rješenje su klasične, bijele, pravokutne pločice koje veliki broj starih stanova ima i danas. Ako u svojoj kuhinji već imate ovakve pločice, još uvijek ih možete osvježiti. Ove pločice su uvijek, više ili manje, atraktivne, ali njihova atraktivnost ne zavisi od njih, već od sposobnosti da uredimo svoju kuhinju u kojoj su postavljene.

Ovakve su pločice najčešće postavljene vodoravno. Budući da su malih dimenzija, prilikom postavljanja ovih pločica izuzetno je važna debljina fuge. Fuga bi trebala biti nešto uža, oko 3 mm. U slučaju da već imate postavljene pločice i da je fuga široka, preporučujemo da je prebojite u boju pločica. Za novopostavljene pločice u bijeloj boji fuga sive boje bit će pravi pogodak. Klasične bijele keramičke pločice su idealne da biste kuhinju učinili svijetlom i prozračnom. Kada znamo što želimo postići, potrebno je izabrati i odgovarajući kuhinjski namještaj i dekor kako bi pločice došle do punog izražaja.

Minimalistička kuhinja

Jedno od najjednostavnijih rješenja je da kuhinju uredite u bijeloj boji. Kuhinja će biti klasična, minimalistička, ali prije svega ukusno uređena. Da biste sve povezali i strop obojite u bijelo. Za pod izaberite drvo ili keramičke počice izgleda drva. Tekstura drva prostor će učiniti manje monotonim, a on će izgledati i toplije. Jedna od popularnijih boja koja vam može pomoći u kreiranju moderne, a opet klasične kuhinje je maslinastozelena. Nju možete kombinirati sa sivim detaljima. Naravno, ne vole svi koloristički neutralne kuhinje, ali klasične bijele pločice izuzetno su prilagodljive, pa ćete moći upotrijebiti koju god boju želite, uključujući i crnu.

Ovakve kuhinje možete urediti u rustikalnom, industrijskom, modernom, klasičnom, shabby chic… stilu. Granice ne postoje i sve ovisi o mašti. J.Kn.

Za novopostavljene pločice u bijeloj boji fuga sive boje bit će pravi pogodak

Možda ste propustili...

ISKORISTITE VREĆICE OD ČAJA

Štite i hrane biljke

Najčitanije iz rubrike