Novosti
PREMIJEROVA ČESTITKA

Hrvatska ulazi u 2017. s probuđenim optimizmom
Objavljeno 31. prosinca, 2016.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u petak je uputio čestitku u povodu nove godine u koju Hrvatska, kako je rekao, ulazi s mnogim izazovima, ali i s probuđenim optimizmom te naglasio kako će u 2017. rast gospodarstva biti glavna zadaća. Rekao je kako je, nakon formiranja parlamentarne većine i Vlade, osigurana politička stabilnost zemlje. "U kratkom vremenu promijenili smo ozračje u društvu, a djelovanje usmjerili na konkretne socijalne, gospodarske i životne teme te pitanja budućnosti hrvatskih ljudi. Od izglasavanja povjerenja Vladi, u samo dva mjeseca, donijeli smo niz odluka koje mijenjaju Hrvatsku nabolje", napomenuo je. Plenković je podsjetio na poreznu reformu koja stupa na snagu 1. siječnja te istaknuo kako je donesen kvalitetan i racionalan proračun za 2017. Podsjetio je i na rast hrvatskog gospodarstva te rekao kako zbog svega toga “u novu godinu Hrvatska ulazi s probuđenim optimizmom”.

"Mnogi su izazovi još uvijek pred nama. Marljiv rad nije uvijek primjereno nagrađen, a dio naših sugrađana ne može pronaći posao ili osigurati dostojanstven život za svoje obitelji", dodao je. Plenković je naglasio kako će razvoj hrvatskog gospodarstva stoga biti glavna zadaća u 2017. Najavio je, između ostaloga, donošenje mjera koje će olakšati poslovanje, povećati konkurentnost, zaposlenost te ulaganja i izvoz. “Sve zadane ciljeve možemo ostvariti jedino uključenošću svih društvenih dionika, a osobito socijalnih partnera – sindikata i poslodavaca. Vodit ćemo računa o našim umirovljenicima", rekao je Plenković.

"Ispred nas je izazovna godina u kojoj ćemo, uvjeren sam, zajedno nastaviti razvijati uspješnu i uređenu Hrvatsku", istaknuo je premijer Plenković u čestitki. D.Pav./H

Možda ste propustili...

DO 16.30 NA IZBORE IZIŠLA POLOVICA BIRAČA

Glasovalo više od 1,6 milijuna birača, u Osijeku 52,34 %

"SKANDAL KOJI DO SADA NIJE VIĐEN U KAMPANJI"

Anušić: Milanović stalno kršio Ustav

Najčitanije iz rubrike