Novosti
NAPADNUT BIVŠI GRADONAČELNIK OSIJEKA

Bubalo pretučen šipkama
na izlazu iz svoje zgrade
Objavljeno 28. prosinca, 2016.
Bubalo nam je rekao samo kako će "za nekoliko dana sve biti O.K"

Krešimir Bubalo, član Uprave Peveca zadužen za financije, bivši HDSSB-ov gradonačelnik Osijeka, osječko-baranjski župan i saborski zastupnik, napadnut je u srijedu u 7.45 sati u Ulici Ladislava Šabana u Zagrebu, točnije u Sesvetama (Novi Jelkovac).

Pretučeni Bubalo, koji se nakon posljednjih parlamentarnih izbora uglavnom povukao iz politike i posvetio radu u gospodarstvu, nakon napada je vozilom Hitne pomoći prevezen u Kliničku bolnicu Dubrava radi sanacije ozljeda. Na mjesto napada ubrzo je stigla policija koja je obavila razgovore sa svjedocima i traga za napadačima. Policijski istražitelji su ujedno provjeravali postoji li na okolnim zgradama videonadzor, kako bi prema snimkama uspjeli rekonstruirati sam tijek bijega počinitelja te im na taj način ući u trag.

Krešimir Bubalo nije želio davati nikakve izjave dok policija radi svoj posao, a kada je riječ o ozljedama rekao nam je samo kako će “za nekoliko dana sve biti O.K.”

Tvrtka Pevec u srijedu prijepodne, nekoliko sati nakon napada, u priopćenju je istaknula da je Bubalo “prilikom odlaska na posao ispred svoje zgrade napadnut od strane više nepoznatih počinitelja.” “Prilikom napada Krešimir Bubalo zadobio je ozljede zbog kojih je zbrinut u bolnici te zasad drugih informacija nemamo", poručili su iz Peveca.

Policija je pak izvijestila tek kako je fizički napadnut 43-godišnjak, koji je odvezen u bolnicu gdje mu je pružena liječnička pomoć, te da traje kriminalističko istraživanje. U napadu su, neslužbeno doznajemo, sudjelovala dva maskirana napadača, naoružana šipkama, koja su na glavi imala kape, tzv. šilterice.

Ono što većinu najviše zanima, motivi napada, zasad nisu javno poznati. U Pevecu, inače, već neko vrijeme traje borba između dviju struja koje imaju isti cilj - preuzeti kontrolu nad tom tvrtkom. Je li napad na Bubala povezan s tom pričom ili je u pitanju nešto drugo, trebala bi utvrditi policijska istraga.

Članom Uprave Peveca Krešimir Bubalo imenovan je sredinom prosinca, a i prije političke karijere radio je na različitim pozicijama u bankarskom sektoru, dok je u politiku ušao s pozicije voditelja podružnice Slavonske banke u Vukovaru.

Igor BOŠNJAK

Ivan Vrkić

gradonačelnik Osijeka

Bubalo nije kriv za napad

S napadnutim Krešimirom Bubalom je nakon što je primljen u bolnicu kratko telefonski razgovarao i osječki gradonačelnik Ivan Vrkić, koji ga je naslijedio na gradonačelničkoj funkciji, te je izrazio žaljenje zbog nemilog događaja. “Bubalo nije kriv za ono što mu se dogodilo i zaželio sam mu brzo ozdravljenje i povratak obitelji”, rekao je Vrkić, dodajući kako se nije previše želio raspitivati o samom događaju, ali da mu je Bubalo rekao kako je to bila “klasična sačekuša” te da je “bilo borbe”. I osječko-baranjski dožupan Dragan Vulin, predsjednik HDSSB-a, komunicirao je kratko s Bubalom, ali poštujući njegovu volju i volju Uprave Peveca, a kako bi se izbjegle moguće političke konotacije, suzdržao se od komentara. D.Ku.

Možda ste propustili...

PPD LANI OSTVARIO 30,4 MILIJUNA EURA NETODOBITI

Dobit 22 posto manja nego 2022.

MARIJANA PETIR NEZAVISNA NA LISTI HDZ-A ZA EU PARLAMENT

Ono čega se rješavaju druge članice, ne može biti dobro ni za Hrvate