Osijek
BESPLATNA PODJELA FIŠA U TVRĐI

Grad počastio Osječane a Vrkić im čestitao Božić
Objavljeno 24. prosinca, 2016.

Osječani su i ove godine mogli kušati vreli i pikantni fišpaprikaš o trošku gradskih vlasti. Na Trgu Svetog Trojstva u Tvrđi na prostoru adventskog sajma u subotu u podne na Badnjak bilo je spremno za podjelu 2,500 porcija ribljeg jela koje mnogi smatraju najvećom kulinarskom delicijom Osijeka, Baranje i hrvatskog Podunavlja.
Mnogi su Osječani, naročito oni treće dobi, zadovoljno kušali besplatni fiš na središnjem trgu u Tvrđi, zadovoljno komentirajući njegovu kvalitetu, a bilo je i onih koji su sa sobom donijeli plastičnu ambalažu kako bi s atraktivnim obrokom razveselili svoje ukućane. Sav trošak 350 kilograma ribe i pripadajuće količine luka, ljute paprike i ostalih sastojaka kao i trud majstora fiša pokrio je Grad Osijek darujući ovaj obrok svojim građanima.


Među onima koji su u subotu dijelili popularni fiš građanima bio je i gradonačelnik Ivan Vrkić. Prvi u red je stao gradski vijećnik Dragutin Medvidović, a za njim su stali i ostali građani. Svi su bili zadovoljni jer je gradonačelnik bio široke ruke, nije štedio ribe, puneći porcije do vrha.
- Ovo je vrijeme da naše građane učinimo zadovoljnima, da budemo velika obitelj. Ako je netko dobar otac, a još bolji djed, onda ima pravo okupljati svoj grad kao svoju veliku obitelj. Ovo je prilika da čestitam svima čestit i blagoslovljen Božić te sretnu i uspješnu novu godinu. Ovo je posebna prilika da pokažemo da među nama ima mira, ljubavi, razumijevanja za sve, a posebice za one koju su u najtežoj situaciji. Angažirali smo prave majstore fiša, Grad časti svoje sugrađane. Mislim da je zadovoljstvo biti sa svojim građanima, rekao je novinarima gradonačelnik Vrkić. D.Celing

Kako ne bi neki neželjeni incident pokvario Osječanima užitak blagovanja, o sigurnosti građana su skrbili zaštitari iz tvrtke Noky Security, poznatu po tome što je njezin prokurist bivši hrvatski general Mirko Novac Kevo.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NESVAKIDAŠNJI KONCERT

Jazz na vodenici prije zalaska sunca

2

MANIFESTACIJOM USKRSNI PONEDJELJAK

Otvorena nova sezona u
osječkom Zoološkom vrtu

3

JE LI GRAD “PREGLASAN”?

Tramvajski promet i obilaznica
najveći izvori buke u Osijeku

oglas