Dome slatki dome
DOM U BLAGDANSKOM RUHU

Lijepo dekoriran stol upotpunit će božićni ugođaj
Objavljeno 24. prosinca, 2016.

Bilo da Božić slavite u krugu obitelji ili društvu prijatelja, lijepo dekoriran blagdanski stol tijekom svakog će svečanog ručka ili večere upotpuniti atmosferu i dodatno oplemeniti slavljeničko raspoloženje.

Provjeren i uvijek aktualan izbor kada je u pitanju dekoriranje blagdanskog stola, predmeti su crvene boje, od stolnjaka i ubrusa, do tanjura, šalica ili pak dekorativnih elemenata poput svijećnjaka, vaza i sličnog. Posebnu pozornost treba pokloniti upravo dekoraciji koje ne smije biti previše, ali je opet treba biti dovoljno da bi se odrazio blagdanski i slavljenički ugođaj.

Pri ukrašavanju stola bitno je ne pretjerati u ukrašavanju božićnim ukrasima te je dovoljno ukrasiti ga samo ponekim detaljem poput neizostavne božićne zvijezde, ukrasnih perli, mašnica, vjenčića, grančice imele, ukrasnih svijeća ili adventskog vijenca. Izborom atraktivnog i elegantnog posuđa, pravilno usklađenih boja i uzoraka, svome ćete božićnom stolu dati dodatan šarm i toplinu. Nećete pogriješiti ni ako na stol stavite pokoju ukrasnu figuricu, primjerice, anđelčića, ili pak buket svježeg ili suhog cvijeća. S druge strane, nemojte pretrpavati stol i ne zaboravite ostaviti dovoljno prostora za hranu. Svečani ugođaj može se postići i crno-bijelom kombinacijom pri čemu će se dojam glamuroznog, slavljeničkog trenutka postići dodavanjem svjetlucavih elemenata - ukrasnih perli, prstena za salvete od perja, vrpci za stol i drugog. Želite li da vaš stol izgleda dramatično, a opet jednostavno, pravi su odabir crni tanjuri, stolnjaci i ubrusi koje ćete oplemeniti kristalnim ukrasima, vazama ili svjećnjacima različite visine koji će adekvatno razmješteni na stolu stvoriti osjećaj dubine.

Možda ste propustili...

DIZAJN: INSPIRACIJE ZA UREĐENJE

Prostorni sklad za ugodan život

VRT : SADNJA BOBIČASTOG VOĆA

Uzgojite vlastite maline

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEST: EINHELL PICOBELLA

Dovedite lako svoju terasu i okućnicu u red

2

DIZAJN: INSPIRACIJE ZA UREĐENJE

Prostorni sklad za ugodan život

3

STANOVANJE : VRTNE OGRADE

Zanimljiva, jedinstvena, ali i vrlo funkcionalna