Osijek
TRBUH GRADA

Na tržnicu po svježe meso, domaće mlince i božićno drvce
Objavljeno 23. prosinca, 2016.

Iako mnogi Osječani u nabavu namirnica za blagdanski stol odlaze u velike trgovačke centre, neke se namirnice, u skladu s obiteljskom blagdanskom tradicijom, kupuju na tržnicama. Upravo zbog toga na glavnoj osječkoj tržnici ovih dana sve vrvi kupcima. Najviše se, očekivano, kupuje svježe meso, jaja i orašasti plodovi za kolače.

Svinjski but prodaje se u prosjeku za 28 kuna kilogram, janjetina se može kupiti za 55 kuna po kilogramu, purica za 34 kune za kilogram, a piletina po 24 kune za kilogram. Jaja se pak prodaju po akcijskim cijenama od 21 kunu za 30 komada, a domaće mlince i tijesto za fiš-paprikaš može se kupiti po cijeni do 15 kuna za kilogram. Kilogram neočišćenih lješnjaka prodaje se za 30 kuna, a pola kilograma očišćenih za 40 kuna. Za 500 grama plavog maka potrebno je izdvojiti 30 kuna, a za istu količinu očišćenih oraha 35 kuna.

U ribarnicama na tržnici kilogram šarana drži cijenu od 28 kuna, a kilogram soma 40 kuna.

U ponudi su, dakako, i božićna drvca, a cijena im se kreće od 100 do 200 kuna. I. Solar

ZELENI ČETVRTAK: DOMAĆI MEDENJACI I DRVENE IGRAČKE

Brojni posjetitelji glavne osječke tržnice posljednji Zeleni četvrtak uoči Božića imali su priliku degustirati domaće medenjake koje su im poslužili iz obrta “Jug”, uz predstavljanje i prodaju svog bogatog asortimana drvenih igračaka iz domaće radinosti.

Drvene kolijevke i drugi namještaj za lutke, slagalice, instrumenti i ostalo uvelike su zainteresirali posjetitelje tržnice. To ne čudi s obzirom na to da su roditelji, bake i djedovi trenutačno u potrazi za poklonima djeci, a ovako unikatan i ekološki prihvatljiv dar teško da mogu pronaći u trgovačkim centrima.

Možda ste propustili...

DJELATNICI VODOVODA SU NA TERENU

Nastavak ispiranja mreže hidranata

OKRUGLI STOL “BRENDIRANJE RIZNICOM”

Vrijednosti za zajednicu u riznici svojevrsne utopije

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

Najčitanije iz rubrike