Gastro
RECEPT

Bistra juha od šarana
Objavljeno 22. prosinca, 2016.

Potrebne namirnice:

300 g ribljeg mesa

120 g mrkve

80 g češnjaka

90 g peršina

90 g celera

50 g pastrnjaka

50 ml maslinovog ulja

Sok 1 limuna

1 dl graševine Orahovica

Sol, papar

Lovorov list

3 l vode

Postupak rada:

Povrće oguliti i narezati na kockice, staviti kuhati u hladnu vodu sa začinima, kada voda s povrćem zavri u cjedilo na površinu staviti ribu, poklopiti i kuhati 15 minuta. Ribu skinuti s pare, odvojiti od kože i lagano sotirati na maslinovom ulju i češnjaku. Zaliti s juhom od korjenastog povrća dodati lovorov list, limun i vino, te kuhati oko 10 minuta. Poslužuje se toplo uz dodatak po osobnoj želji.

AUTORICA RECEPTA: DANIJELA CRNJAK

Možda ste propustili...