Učionica
20. SMOTRA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU

Maturantima predstavljene sve informacije za lakšu odluku o upisu na studij
Objavljeno 18. prosinca, 2016.
Sveučilište u Osijeku njeguje prijateljski i partnerski odnos sa svojom studentskom populacijom

Vezani članci

PREGLED IZLOŽBENIH PROSTORA SASTAVNICA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU

Potencijalne studente nastojali zainteresirati kreativnim pristupom

Tradicionalna, 20. Smotra Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku uspješno je održana u petak i subotu, 9. i 10. prosinca 2016. godine, prvi put u prostorima Građevinskog fakulteta u sveučilišnom kampusu.

Na otvorenju Smotre, upozorivši svojim riječima na značaj informiranja budućih studenata i nastojanja Sveučilišta u Osijeku pružiti maturantima što jasnije smjernice, buduće studente pozdravili su Nikola Tufeković, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Osijeku, dr. sc. Vladimir Šišljagić, župan Osječko-baranjske županije, Denis Ambruš, zamjenik gradonačelnika grada Osijeka, izv. prof. dr. sc. Damir Varevac, dekan Građevinskog fakulteta Osijek i izv. prof. dr. sc. Mario Vinković, prorektor za nastavu i studente Sveučilišta u Osijeku. Osvrnuvši se ukratko na osnovne informacije o povijesti Sveučilišta u Osijeku te istaknuvši odliku regionalnog i euroregionalnog sveučilišta, svojim uvodnim govorom prorektor Vinković posebno je maturantima naglasio kako Sveučilište u Osijeku njeguje prijateljski i partnerski odnos sa svojom studentskom populacijom. Tako će studentima prilikom ostvarivanja studentskih prava i rješavanja poteškoća pomagati Studentski zbor, studentski pravobranitelji i Ured za studente s invaliditetom, o sportskim aktivnostima brinuti Ured za sportsku djelatnost, a Služba za međunarodnu suradnju olakšavat će pripreme za obavljanje stručne prakse i pohađanje semestara na partnerskim visokoškolskim ustanovama u Europskoj uniji i izvan njenih granica. Maturantima je na raspolaganju prilično bogata ponuda studijskih programa jer Sveučilište u Osijeku u svojoj 42. akademskoj godini postojanja organizira nastavu na čak 94 sveučilišna studija (40 preddiplomskih, 47 diplomskih, sedam integriranih preddiplomskih i diplomskih) te devet stručnih studija i dva diplomska stručna specijalistička studija.

Izložbene prostore sveučilišnih sastavnica, maturante i sve zainteresirane u potrazi za informacijama o željenom studiju ugostio je u svojoj novoj zgradi Građevinski fakultet. Otvorena 18. travnja 2016., zgrada Građevinskog fakulteta smještena je u kampusu Sveučilišta u Osijeku i odlikuje se modernim industrijskim dizajnom.

(Damir Španić)

Prvi put i Sveučilište u Dubrovniku

Budućim studentima informacije su na tradicionalno kreativnim izložbenim prostorima pružile sve znanstveno-nastavne i umjetničko-nastavne sastavnice Sveučilišta u Osijeku, ali i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Studentski centar u Osijeku, Studentski centar u Slavonskom Brodu, Studentski zbor i studentske udruge, a prvi put svoj izložbeni prostor imalo je i Sveučilište u Dubrovniku. Cjelovite i detaljne informacije o svim sastavnicama Sveučilišta u Osijeku i dostupnim studijskim programima maturantima su dostupne u Vodiču za buduće studente koji je već dostupan u tiskanom izdanju, a uskoro će biti objavljen i na internetskim stranicama Sveučilišta u Osijeku.

Možda ste propustili...