Osijek
1. GODIŠNJICA UDRUGE ALUMNI EFOS

Obostrano važna veza Ekonomskog fakulteta i njegovih bivših studenata
Objavljeno 17. prosinca, 2016.

Aleja glagoljice na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera bila je u četvrtak navečer mjesto okupljanja bivših studenata tog fakulteta, okupljenih u udruzi Alumni EFOS. Povod druženju bila je redovita godišnja skupština te udruge, osnovane 2015.

Profesori i biviši studenti Ekonomije svih naraštaja poslušali su izlaganje dr. sc. Tadije Vrdoljaka, predsjednika udruge, danas zaposlenog u Upravi Agrokora, o postignućima udruge Alumni EFOS u protekloj godini i planovima za iduću godinu. Ono čime su se mogli pohvaliti u toj udruzi jest njihova nova internetska stranica (www.alumni.efos.hr), tri predavanja istaknutih osoba u sferi vodstva, trenera svih trenera Miroslava Ćire Blaževića, inovatora i konstruktora električnih automobila Mate Rimca i hrvatskog fizičara međunarodnog ugleda, prof. dr. sc. Davora Pavune. Za siječanj je najavljeno gostovanje još jednog velikog športskog trenera - Ratka Rudića. Zahvaljujući udruzi Alumni EFOS prevedena je i objavljena knjiga, uspješnica, američkih autora Larryja Bossidyja i Rama Charana “Realizacija, umijeće uspješne provedbe poslova i projekata” u suizdanju s nakladnikom V.B.Z., čiji je vlasnik Boško Zatezalo, također bivši student osječkog Ekonomskog fakulteta i član udruge njegovih alumnija.

Svrha je postojanja udruge održavanje veza između Ekonomskog fakulteta i svih onih koji su završili neki od obrazovnih programa na njemu, razvijanje suradnje Fakulteta i gospodarskih subjekata i institucija u kojima djeluju članovi udruge, umrežavanje i razmjena iskustava, poticanje i promicanje stručnih, znanstvenih, praktičnih i općih društvenih aktivnosti njezinih članova, uključivanje bivših studenata u projekte Fakulteta te međunarodna razmjena.

Draško CELING
MARKETINŠKA ZNANJA KORISNA I U POLITICI

Prof. dr. sc. Vladimir Cini, dekan, priznao nam je kako su velika većina profesora na Ekonomskom fakultetu njegovi alumni. Istaknuo je važnost povratne sprege od svojih bivših studenata zaposlenih u privatnom i javnom sektoru u nastojanju Fakulteta da svoje programe što više približi potrebama prakse. Osječki dogradonačelnik Vladimir Ham, na naše pitanje koriste li mu stečena fakultetska znanja i u politici, odgovorio je potvrdno, dodavši kako je svrha svake dobre marketinške strategije prodati svoj proizvod. Svojim mlađim kolegama obratili su se i njihovi nekadašnji profesori, također alumni EFOS-a, professori emeriti Slavica Singer i Ante Lauc. Za neformalni dio druženja bili su zaduženi Mila Bauković (glas) i Vedran Zec (gitara), koji su izvodili jazz.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike